www.varchev.com

Решения за лихвите, Brexit и търговска война през новата седмица 18-22.03.2019

Икономическият календар изглежда привидно спокоен за следващата седмица. Три решения за лихвите от централните банки на САЩ, Великобритания и Швейцария, като очакванията са те да бъдат абсолютно рутинни, без изненади и промени в монетарната политика.

Въпреки това, Великобритания ще държи фондовите и FX пазари достатъчно натоварени, тъй като Theresa May ще проведе нов опит за прекарване на сделката по Brexit през парламента. Имплементирането на Brexit остава все още политически необяснено. Тази седмица, Британския парламент отхвърли предложението на May за втори път. Отхвърли no – deal Brexit, но приеха удължаване на Точка 50 с три месеца до 30 юни. Следващата седмица ЕС имат среща на високо ниво (21 – 22 март), но преди това, министрите ще гласуват отново сделката на May за трети пореден път на 20 март. Ако парламента и тогава не я подкрепи, тогава Европа ще настоява за удължаване на Brexit поне до края на 2020 г., което ще натежи над парламента и може би на четвъртото гласуване няма да се противопоставят на Theresa May. От банката виждат 60% шанс за сделката на May да бъде ратифицирана в края на краищата. Независимо от това, Goldman допускат и 35% за спиране на Brexit чрез формата на втори референдум. Шансовете за излизане от ЕС без сделка остават сравнително ниски – 5%.

Естествено Donald Trump също ще се погрижи за волатилността на пазарите, като реториката за търговските отношения между САЩ и Китай остават на преден план. Президентът очаква повече яснота около споразумението между двете страни в следващия месец. Двете най-големи икономики в света се въвлякоха в търговска война миналата година, налагайки си една друга сериозни търговски тарифи. Има достатъчно признаци, по които можем да кажем, че войната наближава своя край, но въпроса със защитата на интелектуалната собсдтвеност и други структурни фактори на китайските пазари остават ключови за разрешаване между Пекин и Вашингтон.

Понеделник:
01:50 Япония – Търговски Баланс
12:00 Европа – Търговски Баланс

Вторник:
02:30 Австралия – Доклад от Срещата на RBA
11:30 Великобритания – Промяна в Заетостта
12:00 Европа – ZEW Икономически Сентимент

Сряда:
11:30 Великобритания – CPI
16:30 САЩ – Петролни Запаси
Неуточнен Час Великобритания – Парламента ще Гласува по Вота за Brexit
20:00 САЩ – Решение на Fed за Основния Лихвен Процент
23:45 Нова Зеландия – Брутен Вътрешен Продукт

Четвъртък:
03:30 Австралия – Промяна в Заетостта
10:30 Швейцария – Решение на SNB за Основния Лихвен Процент
11:00 Европа – Икономически Бюлетин на ECB
11:30 Великобритания – Продажби на Дребно
14:00 Великобритания – Решение на BoE за Основния Лихвен Процент
14:30 САЩ – Първоначални Молби на Безработните

Петък:
01:30 Япония – Национален CPI
10:30 Германия – Производствен PMI
14:30 Канада – Продажби на Дребно
15:45 САЩ – Продажба на Съществуващи Домове
20:00 САЩ – Федерален Бюджетен Баланс


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс