www.varchev.com

Свръх търгуването – враг на печалбите Ви

Свръх-търгуването е професионален риск, с който повечето трейдъри се сблъскват рано или по-късно в развитието си, така че Нази Масуд от MentalEdgeTrading предлага прости, но ефективни стратегии, за да помогне при този проблем.
Познавате ли някой трейдър, който свръх-търгува ? Познавате ли г о / я лично ? Свръх-търгуването е най-честото предизвикателство в търговията и източник на загуба. Някой от следните сценарии звучи ли ви познато?
1 . След няколко победи, вие ставате прекалено самоуверени. Вие започвате да предприемате сделки веднага, чувствайки се непобедим. Забравяте всички правила.
2 . Вие имате няколко губещи сделки. Вие сте под натиск да си върнете парите обратно. Скачате във всяка една възможност, която показва най-малката вероятност. Когато търговията се развива във ваша полза, вие ставате по-тревожни, скачате в следващата сделка, и тя отива срещу вас. Когато търговията върви срещу вас, вие сте под още по-голям натиск и този порочен цикъл продължава.
3 . Вие свръх-търгувате и ставате прекалено привързани към губещи позиции, надявайки се на “завръщане.”
4 . Когато сте на червено, ставате нетърпеливи и искате да искате да върнете всички ваши загуби наведнъж. Затова, увеличавате размера на търговията си и поемате неоправдан риск.
5 . Вие се страхувате от пропуски и скачате във всяка сделка. Когато това води до загуби, вие сте още по-нетърпеливи да се потопите в следващата сделка.
6 . Ако не търгувате, ставате нетърпелив. След това ставате импулсивен и влизате в лоши сделки. Вие оставате в лошите сделки повече, отколкото трябва. Вие губите възможности и вие губите фокус. Това се превръща в порочен цикъл.
7 . Вие сте отегчени. Правенето на пари не е достатъчно. Предизвикателството го няма. Изхвърляте всичките си правила и търгувате в името на търговията, чувството на несигурност и вълнение.
Ако сте казали „да” на някой от горните въпроси, вие не сте сами. Това са най-често срещаните проблеми. След свръх-търговията, някои от чувствата, които идват, са чувство на неудовлетвореност, гняв и глупост. Истината е, че чувствата са чувства. Това, което разделя супер трейдърите от другите е начина, по който реагирате на вашите чувства.
По-долу са стратегиите за предотвратяване на свръх-търгуване :
1 . Преди всяка сделка, изчистете ума си. Докато аз преминавах през каналите, попаднах на едно интервю с един сърфист. Той казваше, че знаел че ще дойде голяма вълна и той ще отиде под водата. Интервюиращият попита, как той се справя с това? Той каза, че е просто. Ако се паникьоса, има само 3-5 секунди въздух, за да диша. Ако остане спокоен, има 45-60 секунди въздух.
Какво общо има сърфа с търговията? Е, особено когато пазарите са накъсани(choppy), ако свръх-търгувате, можете да загубите всичкият си капитал. Все пак, ако отделите малко време и помислите за вашите сделки, може да имате много по-добри резултати.
2 . Изградете си план за търговия и се придържайте към него. Плановете са пътни карти. Вие искате да знаете накъде сте се насочили. Помислете за това. Ако ви се налага операция, вие ще искате вашия хирург да знае защо той извършва операцията, къде той трябва да започне, и какъв е очаквания резултат.
С цел да се придържате към плана си, помислете за вашите планове / правила, като даване на вашата дума. Обикновено, ние свързваме даването на дума с договор, и ние не я нарушаваме спрямо другите. Въпреки това, това правило не се прилага по отношение на себе си. Така че, отнасяйте се към себе си, както бихте се отнасяли към най-добрия си приятел, и спазвайте думата към себе си.
3 . Погледнете към всяка сделка като иднивидуална такава. Задайте си въпроса : Ако това е първата сделка за деня, щях ли да вляза в нея? Какъв би бил първоначалния размер на тази сделка? Не гледайте на индивидуална сделка като начин да компенсирате за всичките си загуби.
4 . Създавайте рутина, която работи за вас. Ние сме същества с навици. Както казва Аристотел : “Ние сме това, което многократно правим. Следователно, високите постижения не са действие, а навик.”
5 . Мислете за изобилие. Има много повече възможности. Вие ще получите това, което очаквате. Може би сте чували за следното : Представете си как отивате до океана и вземате вода от него. Можете да използвате чаша или можете да използвате една огромна вана. Можете да го направите веднъж или толкова често, колкото поискате. Няма значение океана, всичко зависи от вас и това, което си мислите, че заслужавате.
6 . Бъдете търпеливи – търсете правилните възможности. Както се казва, има много риба в морето.
7 . Водете си ежедневен дневник. За начало, следете това : Къде сте влезли в сделката, къде сте излезли от сделката, защо сте влезли в сделката, и защо сте излезли от сделката. След известно време, вие ще забележите вашите собствени модели.
8 . Не забравяйте, че това е процес. Това отнема време и опит. Рим не е бил построен за един ден.
9 . Възнаградете себе си. Знам, че това може да звучи нелогично. Много от нас чакат да празнуват и да възнаградят себе си, когато направим нещата перфектно. Ние смятаме, че ако започнем да празнуваме с междинни стъпки, ще станем самодоволни.
Истината е, че за да си създадем нов навик, имаме нужда от насърчение. Представете си едно бебе, което току що е започнало да ходи. То поема неговата първа стъпка и след това пада. Какво правят родителите ? Те крещят и наказват детето, или го насърчават и празнуват неговото действие? Ако посочвате второто, вие сте прави.
Обикновено, насърчаването работи много по-добре, отколкото наказанието. Идеята на празника е да насърчи нас самите. Търговията е проста, но не е лесна. Най-голямата трудност е да приемете прости правила и да ги следвате с дисциплина.
За да обобщим, деветте стъпки, за да предотвратите свръх-търгуването са:
1 . Преди всяка сделка, изчистете ума си
2 . Направете си план за търговия и се придържайте към него
3 . Погледнете на всяка сделка като на отделна такава
4 . Създайте си рутина, която да работи за вас
5 . Мислете за изобилие
6 . Бъдете търпеливи – търсете правилните възможности
7 . Водете си дневен журнал
8 . Не забравяйте, че това е процес
9 . Възнаграждавайте себе си
Последна дума на предпазливост : Не позволявайте на простотата на тези методи да ви заблуждава. Не си мислете, че методът трябва да бъде сложен, за да работи. Тези методи са прости и ефективни. Не забравяйте, че единствените неща, които ще променят резултатите ви от търговия са вашите действия и решения, които предприемате.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс