www.varchev.com

Trading mistake – Сделките се превръщат в инвестиции, а инвестициите в сделки

/Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /

Хората в бизнес медиите рядко споменават времевите рамки или периоди на задържане. Има безкрайни дискусии за това дали пазарните условия са добри или лоши, но не се прави разлика между дневна търговия, дългосрочна инвестиция или нещо между тях. В медиите всичко е под един знаменател.

Реалността е, че времевите рамки са единственият най-важен фактор при планиране на търговия или инвестиция. Всички стратегически решения са функция на времевата рамка, която се използва. 

Повечето масови инвестиционни съвети предполагат, че всеки е дългосрочен инвеститор, купува и държи.
Но когато става дума за новини е добре да се вземе в предвид периода на въздействие върху дадения инструмент. 

За съжаление повечето търговци и инвеститори нямат много ясни времеви рамки. Те оставят емоциите да вземат решение вместо тях. Те купуват акции за дългосрочен план и когато не вървят нагоре, се дразнят и ги зарязват. Купуват акция за дневна търговия и когато тя не доведе до незабавна печалба, тогава я държат и се надяват в крайна сметка да проработи. Сделките се превръщат в инвестиции, а инвестициите в сделки.

Тази липса на яснота относно времевите рамки причинява липса на дисциплина, а липсата на дисциплина е това, което причинява неоптимални търговски и инвестиционни резултати.

Най-добрите day трейдъри са тези, които имат много строга методология. Те поемат бързо загуби и печалби и затварят своите сделки всеки ден. Най-добрите инвеститори са тези, които са изключително търпеливи и дават известно време на идеите си да проработят. Те не се превръщат в агресивни трейдъри, когато има пристъп на волатилност.

Обикновено, когато някой купува акция, основния фокус е дали е „добра“ акция или не. Това е обобщен и неясен стандарт и без времева рамка не е много полезен. Apple ( AAPL ) очевидно е страхотна акция като цяло, но далеч по-важното съображение е в каква времева рамка? Apple може да бъде ужасна акция през следващите няколко месеца, въпреки че все още е страхотна дългосрочна инвестиция.

 Дългосрочните инвеститори често пренебрегват пазарните условия и се фокусират основно върху това дали дадена акция е с добра или не. Те не се интересуват много от графики или икономически условия. Лошите пазари често се разглеждат като добър момент за закупуване на много дългосрочна инвестиция.

Дневните трейдъри, от друга страна, просто искат да се съсредоточат върху волатилността в рамките на деня и няма значение дали идва мечи или бичи пазар. Те се затрудняват, когато започнат да се фокусират върху нещо различно от краткосрочното ценово действие.

Проблемът с определянето на ясни времеви рамки е справянето с емоционалните импулси. Когато пазарните условия внезапно се променят, емоциите ни завладяват и времевите рамки стават маловажни. 

Най-добрият начин да се справим с дилемата на времевите рамки е да търгуваме с една акция в множество времеви рамки. Когато намерим име, което харесваме в дългосрочен план, търсим и възможности да го търгувамe и в краткосрочен план.  

Ключът към търговията в множество времеви рамки е да сме сигурни, че сме много ясни относно оразмеряването на позицията и непосредствените цели в зависимост от периода. 

Както повечето неща в търговията и инвестициите, най-доброто решение на проблем е планирането и осъзнаването. Помислете за времевите рамки, преди да натиснете бутона за купуване. Не позволявайте на емоциите да вземат решение вместо вас.

/Статията е предназначена за начинаещи трейдъри. Още обучителни материали може да разгледате тук: https://www.varchev.com/trading-uni.htm. /


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW