www.varchev.com

Следващата седмица (25.04-29.04), изобилен трейдинг календар, основен лихвен процент на Fed и RBNZ…

Очакваме следващата седмица да бъде изключително напрегната и динамична, вниманието на трейдърите ще бъде насочено към решението на Фед относно лихвите, като прогнозите са, че ставките ще останат непроменени на това заседание, но инвеститорите ще търсят знаци за предстоящите действия на Централната банка от изявлението, което ще последва. Обект на интереси ще бъдат, също решението на RBNZ за лихвите в Нова Зеландия, както данните за нивото на инфлацията е Еврозоната.

Основните борсови индекси достигнаха сериозни нива на съпротива, а лошите данни от отчетите в САЩ започнаха да оказват негативно влияние, възможно е да станем свидетели на лека корекция, след изминалото рали, но възходящия тренд остава в сила и всяко понижение ще отвори възможност за по-добро позициониране при пазарен вход в посока север.

Цените на петрола най-вероятно ще се задържат на сегашните си равнища, докато при Gold все по-често се появяват негативни сигнали и е възможно, цените на скъпоценния метал да се понижат през следващата седмица.

Настроенията спрямо USD са резервирани, тъй като трейдърите са в очакване на изявлението на Джанет Йелън, относно лихвените проценти, въпреки това зелените пари намират подкрепа, след като златото се понижава, а йената отслабва. На фона на въздействието от страна на BOJ, натискът върху JPY остава. Негативни остават и настроенията спрямо Еврото, като през следващата седмица EUR ще се влияе от настроенията на конкурентните валути в кросовете. AUD, достигна сериозни нива на съпротива, след като се повиши значително, следвайки поскъпването на суровините, има възможност за предстояща корекция на Австралийския долар, спрямо основните конкурентни валути.

Следващата седмица предоставя на трейдърите богата гама от икономически данни, както и неограничени възможности за печалби.

Понеделник: Австраия и Нова Зеландия – почивен ден. Германия – бизнес климат на Ifo. Великобритания – баланс по индустриалните поръчки на CBI. САЩ – продажби на нови жилища.

Вторник: САЩ – поръчки за стоки с дълготрайна употреба, PMI в сферата на услугите, потребителско доверие на CB.

Сряда: Нова Зеландия – износ, внос, търговски баланс. Австралия – Индекс на потребителските цени. Германия – потребителско доверие на Gfk. Великобритания – БВП, баланс по продажбите на дребно на CBI. САЩ – продажби на съществуващи жилища, петролни запаси, основен лихвен процент, изявление на FOMC.

Четвъртък: Нова Зеландия – основен лихвен процент, изявление на RBNZ, относно монетарната политика. Япония – разходи на домакинствата, Индекс на потребителските цени, равнище на безработица, индустриално производство, продажби на дребно. Австралия – Индекс на цените на износа, Индекс на цените на вноса. Великобритания – Индекс на цените на жилища на Nationwide. Германия – Индекс на потребителските цени, равнище на безработица, брой безработни. ЕС – бизнес климат, потребителско доверие, икономическо доверие. САЩ – БВП.

Петък: Япония – почивен ден. Нова Зеландия – разрешителни за строеж, бизнес доверие на ANZ. Австралия – жилищни кредити, потребителски кредити, Индекс на производствените цени. Франция – БВП. Германия – продажби на дребно. Швейцария – водещ индикатор KOF. Испания – БВП, текуща сметка. Великобритания – потребителски кредити, парично предлагане. Италия – Индекс на потребителските цени. ЕС – Индекс на потребителските цени, БВП, равнище на безработица. САЩ – лични разходи, основен индекс на потребителските разходи, PMI на Чикаго, потребителско доверие на Мичиганския университет. Канада – БВП, Индекс на цените на суровините, Индекс на цените на индустриалната продукция.

Jr.Trader-Г.Божидаров


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс