www.varchev.com

Chuck Hughes: Трендова стратегия за търговия с акции

Чък Хюджис и дисциплината при трейдинга.
За всеки, който трябва тепърва да се учи на дисциплина е добре да знае, че постъпването във Военновъздушните сили, също е  било голямо изпитание, но Чък напълно прегръща усвоеното там, което по-късно му помага да направи значително състояние и печалби на фондовия пазар.

Чък Хюджис – от Moorestown, Ню Джърси е седемкратен победител в състезанието с реални пари World Cup Championship – за валути и фючърси с резултат през годините: 2009г – 122%, през 2007 г. – 229%, за 2005 г. – 30%, и 1999 с резултат 315% и т.н.

Чък се е учил от методите на друг успешен трейдър – Лари Уилямс, който също е бил носител на купата за търговия с реални пари. Чък е реално доказателство, че можете да направите печалба от финансовите пазари подхождайки към тях дисциплинирано. Като цяло, той е разработил няколко прости стратегии за търговия следващи посоката на движение на „силните пари“. Той е публикувал данъчните си декларации, както и сметката си за осъществяване на онлайн сделки, за да докаже своя успех.

Средносрочна трендова система на Chuck Hughes:
* Определяне на посоката на тренда, въз основа на индекса (SP500) с цена над или под 20 периодната EMA на месечна графика.
* Избор на акции от водещите ликвидни индустриални групи или сектори
* Избор на акции с често преодолявани 52 седмични върхове
* Избор на акции с добър фундамнет: ръст в акционерния капитал (или неразпределена печалба), ръст на акции при които собствения капитал има висока корелация с ръста в цената на самите акции.
* Избор на акции с текуща цена над 20 месечна експоненциална пълзяща средна (EMA).
* Сигнал за покупка когато EMA с периодност 50 е над EMA с периодност 100.
* Покупка, когато дневната цена на затваряне е под долната граница на техническите индикатори.
* При един възходящ тренд, индикаторът трябва да показва, че обема подкрепя цената във възходящата тенденция.
* Избора на опционна стратегия, с правилна страйк цена и времева рамка е изключително важно за успеха на сделката
* Правилното разпределение на управлението на парите и стриктно и дисциплинирано спазване на стоп правилата относно загуба е от решаващо значение за търговския успех.

Трябва да се отбележи, че Хюджис има много различни стратегии: за дивиденти, за къси продажби, за растеж на доходите. Важно е да се знае, че той е постигнал голяма възвращаемост на парите си без данни в реално време, без скъпи софтуерни пакети, както и без скъпи автоматизирани системи за търговия. Той е направил своето състояние чрез използването на опциите за финансов ливъридж, които му осигуряват голяма свобода при определянето и спазването на правилата за управление на капитала.

 


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс