www.varchev.com

Стратегия за търговия на Nonfarm Payrolls

Данните за заетостта в не селскостопанския сектор на САЩ са ключови данни за определяне на настроенията на пазара.

Данните причиняват едни от най-големите движения на валутния пазар . В резултат на това , много анализатори , трейдъри , фондове , инвеститори и спекуланти очакват броят новозаети (NFP) за определяне на посоката, които те ще предизвикат.

Много трейдъри и институционални инвеститори използват данните и волатилността на пазара за търговия . При трейдинга на такива новини е хубаво да се изчака първоначалната волатилност, която в много случаи подвежда и след това, да се последва реалната посока на пазара. Целта е да се опитаме да уловим рационалното движение след обявяването на данните , вместо ирационалната волатилност , която е на лице през първите няколко минути след обявяване на данните.

Тези данни създават среда за скалпиране на пазара, както и за добри входове при по-дългосрочни позиции.

Стратегията

Докладът за NFP обикновено засяга всички основни валутни двойки , но една от фаворитите сред трейдърите е GBP / USD .

Логиката зад стратегията е да се изчака пазара, за да се отсят лъжливите сигнали. След като се появят първите волатилни движения , а пазарните участници са имали малко време да помислят върху това какво означават данните, те ще влязат в позиции в посока налагащата се инерция . Целта е да изчакаме първоначалните колебания и да отворим позиция след като пазара е отсял данните.

Правила:

Стратегията може да се използва при 5 или 15 – минутни графики. Нека приемем, че ще използваме 15 минутна графика, въпреки че същите правила важат за пет минутна.

1. Нищо не правим при публикуване на данните NFP (15:30-15:45 ч. в случая на 15 -минутна графиката ).

2. Барът започва в 15:30-15:45 този бар ще бъде най-вероятно голям . Чакаме за вътрешен бар на този първи 15 – минутен бар, може да е следващия, по-следваща формация. Когато последващ бар затвоти над или под вътрешния бар трябва да се влезе в позиция по посока на пробива. Може да не се чака бара да затвори а преминаването на цената над или под вътрешния бар да се използва за вход.

Поставете стоп на 30 пипса от цената на входа .

Правят се две сделки и ако и на двете стопа бъде активиран спираме трейдинга. И на двата входа се използва вътрешния бар.

Целта е времева, най-големите движения са в рамките на първите 4 часа, като голяма част от трейдърите излизат след 4 часа след входа си. четири часа след времето за влизане. A плаващ стоп е алтернатива , ако търговците искат да останат в търговията .

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW