www.varchev.com

Стратегия за търгуване на новини.

За новаци

/ Още обучителни материали може да откриете тук: https://www.varchev.com/education-for-traders.htm /

Стратегията​​ включва търговия въз основа на новини и пазарни очаквания, както преди, така и след издаването на новините. Търговията при публикуванетна новини може да изисква квалифицирано мислене, тъй като новините могат да се разпространяват много бързо в цифровите медии. Търговците трябва да оценят новините веднага след публикуването им и да направят бърза преценка как да ги търгуват. Някои ключови съображения включват:

 • Дали новината вече е напълно включена в цената на даден инструмент или е включена само частично?
 • Съвпадат ли новините с очакванията на пазара?

Разбирането на тези разлики в пазарните очаквания са от решаващо значение за успеха при използване на стратегията.

Няколко съвета за подобряване на стратегията.

 • Отнасяйте се към всеки пазар и съобщение за новини като към отделна единица.
 • Разработете стратегии за търговия за конкретни новини.
 • Пазарните очаквания и пазарните реакции могат да бъдат дори по-важни от самите новини.

Когато търгувате въз основа на новини, жизненоважно е да сме наясно как функционират финансовите пазари. Пазарите се нуждаят от енергия, за да се движат и това идва от информационния поток, като например публикуването на новините. Следователно е обичайно новините вече да са включени в цената на активите. Това е резултат от опитите на търговците да предвидят резултатите от бъдещи новинарски съобщения и на свой ред реакцията на пазара. Стратегията за търговия с новини е особено полезна за нестабилни пазари, включително при търговия с петрол и други променливи стоки.

„По-добре да пътуваш, отколкото да пристигнеш.“

Това е общоприето търговско мото. То предполага, че може да е по-добре да търгувате на прайс екшън преди съобщение, вместо просто да чакате съобщението. Това може да даде защита от нестабилността, която може да последва от различни слухове.

Ползи от търговията с новини:

 • Влизането и излизането от сделка се основава на начина, по който пазарът тълкува новините, което обикновено е очертано в плана. При търгуване на новини е по-добре фокусът да е върху по-големите времеви графики, като 4 часа и дневна. Това ще намали риска, тъй като на малките графики волатилността е значително по-голяма. Същевременно волатилността по време на новини е страхотна възможност за реализиране на бързи печалби.
 • Много възможности за търговия. Всеки ден има няколко новинарски събития и икономически съобщения, които могат да предоставят възможности за търговия. Можете да следите важни икономически данни, като вземете в предвид какви са очакванията, които са показани в календара.

Недостатъци на търговията с новини:

 • Овърнайт риск. В зависимост от вида на новините, позициите за търговия може да са отворени в продължение на няколко дни. Всички позиции, които са оставени отворени за през нощта, носят допълнителен риск.
 • Търговията с новини изисква експертни умения и мислене в посока “причина-следствие”. Търговците на новини трябва да разберат как определени съобщения ще повлияят на техните позиции и на по-широкия финансов пазар. Освен това те трябва да могат да разбират новините от пазарна гледна точка, а не само субективно.

/ Още обучителни материали може да откриете тук: https://www.varchev.com/education-for-traders.htm /


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

 • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
 • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
 • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
 • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
 • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
 • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
 • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
 • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
 • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW