www.varchev.com

iNSIDER: Стратегия “Търговия на неуспешни модели от японски свещи” / “Trading the failure of candle patterns”

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2

Както всички Вие знаете, графиките и моделите от свещи може не винаги да се развиват по идеалния сценарий. Но и тогава не всичко е загубено. Понякога може да разберем много за пазара и неговите участници дори и при несработила формация. Тази седмица в секцията на трейдинг тънкости реших да хвърля малко светлина върху това какво може да научим в подобна ситуации.

Как можем да се възползваме в случай, когато се образува определен price action сигнал, но последвалото движение е в обратната посока на сигналния бар. Самата идея е много проста. Веднъж щом стане ясно, че много бича или меча свещ, като например доджито или хамъра не сработят, трябва да имате едно на ум на къде ще отиде пазара след това. Това е чиста пазарна психология. Става дума за определяне на нивата, където се намира стоп лос-а /или така наречения сноп от стопове/ на хванатите в капан трейдъри. С тази ясна цел вие вече знаете и къде се намира вашия потенциален „таргет“. В същото време, нивото на стоповете е сравнително лесно за откриване – ниво, където цената не би трябвало да отиде, ако анализът е правилен, т.е. ако сигналната свещ се изпълни правилно. Не трябва да мислите прекалено много къде ще е перфектния вход, въпреки че поддържане на добро съотношение риск/печалба е най-важно.

Добър пример за това е т.нар price action сигнал „Shooting Star“. Ако след формацията на такава свещ цената би трябвало да се понижи, но не го направи, ние се възползваме от това като търсим нива за покупка. Нашата цел ще бъде ликвидността, която се намира над свещта, т.е. където се намират стоповете на “пленените” продавачи.

Виждаме образувалия се сигнален бар на дневна графика на WTI, след който би трябвало цената да падне още на следващия ден. Вместо това, следващите два дни имаме консолидация. Цената намира съпротива на 62.10, преди да се покачи и да „обере“ buy stop ордерите над върха на сигналната свещ и съпротивата на 63.30. Как можем да се възползваме от този неуспешен /несработил/ price action сигнал? Първият истински бичи сигнал идва на H1 графика, когато цената пробива краткосрочната трендлиния на втория ден. Възможността тук е да се купи на пробива или на теста на зоната, с поставяне на къс стоп точно под свещта, която е довела до него.
И в двата случая, таргета е над върха на сигналния бар на дневна графика около 63.30, което се случва на третия ден.

Има няколко добри нива за позициониране при този сетъп, нека ги разгледаме на графиката:

Този тип стратегия изисква нестандартно мислене и много логика. Но идеята е всъщност проста: Ако пазарът не успее да направи това, което би трябвало да направи, тогава, просто направете обратното.

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW