www.varchev.com

Съвети към инвеститорите от най-успелите

Ето няколко съвета от наистина успелите имена в сектора, в помощ на тези, които все още нямат изградени ясни търговски стретегии, както и за начинаещите трейдъри.

„Бъдете търпеливи с печелившите си сделки и изключително нетърпеливи с губещите такива. Помнете, че е много вероятно да направите големи суми печалби ако сте прави едва в 30% от случаите, докато вашите загуби са ограничени, а печалбите ви големи” – Денис Гартман. Денис Гартман е започнал публикуването на своя ежедневен бюлетин, доставян на големите институционални инвеститори, хеджфондове и др. още през далечната 1987 година. Той също така е трейдър и чест гост на водещите финансови медии. Младите инвеститори Гартман съветва да не закриват своите печеливши позиции още при първите симптоми на печалба. На второ място според него не бива губещите позиции да заемат прекомерно големи размери. Както той подчертава не е нужно трейдърите да са прави в по-голямата част от времето. Въпросът е да ограничават загубите, а когато са прави да са търпеливи, за да извлекат напълно потенциалната печалба.

„Много по-добре е да се купи прекрасна компания на справедлива цена, отколкото добра компания на прекрасна цена” – Уорън Бъфет. Бъфет е смятан за един от най-успешните инвеститори в историята, не само за един от най-богатите хора на планетата. Той дава два основни съвета на инвеститора. Когато оценяват компанията да гледат за качеството на компанията и нейната цена. Качеството е от изключителна важност и изисква възможност за анализиране на отчетите на компанията, следене на конференциите й, увереност в качествата и намеренията на мениджмънта и т.н. Според Бъфет, ако една компания е качествена инвеститорите не могат да разчитат, че ще купят акциите й „на разпродажна цена”.

„Харесвате ли една компания? Сложете 10% от портфейла си в нея и нека вашите очаквания да започнат да се сбъдват. Добрите идеи не биват да водят до липса на диверсификация” – Бил Грос. Това е един от управляващите мениджъри на PIMCO, най-големият облигационен фонд в света. Той съветва инвеститорите да спазват правилото за диверсификация, а не да го пренебрегват.

„В момента изпитваме слабост, но аз съм дългосрочен инвеститор” – Принц Алуалийд Бин Талал. Той е добре познат в инвестиционните среди. Основател на компанията в Саудитска Арабия – Kingdom Holding Company. В моменти на криза и паника, принцът е направил това, което повечето инвеститори повишили своето състояние са направили – спокойно са изчакали преминаването на паниката.

„В този бизнес непрестанно се учиш… Ако искаш приятел си вземи куче” – Карл Икаан. Това е частен инвеститор известен с купуването на колеми дялове в компании и придобиването на участие в управлението им с цел повишаване на инвеститорската стойност. Някои от неговите дялове включват имената на компании като Time Warner, Yahoo, Clorox и Blockbuster Video.

„Уверен съм че бедността в Мексико и Латинска Америка, както се случва и в Китай е възможност за ръст. Възможност за инвестиции” – Карлос Слим. Още един съвет от един от най-богатите хора в света, който притежава стотици компании с персонал от над 250 000 души.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс