www.varchev.com

Тези стъпки ще ви помогнат да станете успешен PRO трейдър

 

Повечето хора си мислят, че професионалният трейдър работи в банка на трейдинг станция. Но не е точно така. Това са професионалисти, разбира се, но един професионален трейдър може да бъде всеки, който взима трейдинга насериозно. Който се отнася към трейдинга като с всяка друга работа и има точна трейдинг методология, която следва. Това може да звучи като семпла дефиниция, но ще се изумите колко хора всъщност подхождат към трейдинга без ясен план. А търгуването без план е напрактика чист хазарт. Много далеч от определението за професионалист.

Създайте трейдинг стратегия

Първата и основополагаща стъпка към това да станете професионален трейдър е да създадете трейдинг стратегия. От тази стратегия ще произлизат вашите решения, които трябва ефективно да я отразяват – както и вашата крайна цел, търговски стил и как ще постигнете желаните от вас резултати. Изработването на такава стратегия изисква време и много усилия, но тя трябва да се върти около два основополагащи стълба. Първо, стратегията ви трябва да има печелившо предимство в дългосрочния план. Може да отбележите няколко печеливши сделки, което да ви донесе временно щастие, но това не ви прави професионалист. Истинския PRO притежава възможността да повтаря своя успех постоянно за дълъг период от време.

Второ, трябва да управлявате вашия риск. Възможността за извличането на печалби от трейдинга идва когато увеличавате първоначалния си капитал. Ако не го предпазвате обаче и нямате баласт с правилен риск мениджмънт, просто няма да успеете в дългосрочния план.

Изпробвайте вашата стратегия

След като сте създали вашата стратегия е време да я подложите на изпитание. Нейното тестване е единственият начин да знаете дали ще имате печелившо предимство в реални пазарни условия. Има много начини да я пробвате с различни програми и използването на исторически данни, но търгуването в реални условия, постоянство и повтаряне ще ви донесат желания успех.

Вярвайте във вашата стратегия

След като вече сте оформили вашата стратегия, цели и стил, трябва да се научите да им вярвате.

Това означава да следвате наложените от вас правила за дълъг период от време преди да обмислите каквито и да е било промени. Трябва да дадете време на вашата стратегия за да покаже как се представя. Това често се оказва сериозен проблем при новите трейдъри. Те много лесно реагират първично и променят стратегия много бързо в резултат на първоначални реализирани загуби. Но запомнете, че за да сте професионалист в дългосрочния план, трябва да дадете на нещата време за да се развият. Ако вашето ниво на риск е пригодено към вашата стратегия, би трябвало успешно да поемете няколко малки загуби, но да имате място да реализирате дългосрочни големи печалби. Очевидно е, че ако сте постоянно губещ, без печалби, трябва фундаментално да преразгледате и преосмислите вашата стратегия и подход.

Не губете дисциплина

Вече вярвате на вашата стратегия. Чудесно! Следва да изградите постоянство във вашата търговска активност.

Това означава, че вместо да се фокусирате в това да печелите определена сума всеки ден, да се фокусирате върху това да следвате вашата стратегия всеки ден. В края на краищата, това е и плана, с който тръгвате да търгувате. Вашият анализ е оформил начина, по който ще постигнете целите си. Всеки може да се похвали с няколко печеливши сделки. Професионалистите знаят как да останат в играта.

Продължавайте да се учите

Най-добрите трейдъри и инвеститори постоянно учат и подобряват своите трейдинг умения и знания.

Пазарите се променят, системите се променят, изникват нови технологии. Част от вашия дългосрочен успех като трейдър ще дойде и от това да продължават да акумулирате ново знание и опит, които да прилагате в практиката. За да поддържате успеха си на пазарите, трябва да отделят време изучаване на пазарите.

Заключение

Няма гарантиран начин да успеете като професионален трейдър. Следвайки обаче конкретни правила и стъпките по-горе определени ще ви подобрят шансовете да станете PRO. Просто помнете, че усъвършенстването на всеки занаят и умение, идва от постоянното му прилагане до постигането на желания успех.


Не сте готови за реалността? Започнете с виртуални $100 000  ОТВОРИ ДЕМО СМЕТКА


Готови сте да приложите наученото в реална среда?  ОТВОРИ РЕАЛНА СМЕТКА


Смятате, че сте готови да станете PRO?  КАНДИДАТСТВАЙ ЗА PRO


 


 Trader Martin Nikolov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс