www.varchev.com

Тони Плъмър: стратегия за търговия MACD, експоненциална средна

Рейтинг:

12345
Loading...

Тони Плъмър е виден икономист, бивш директор на инвестиционна банка, с дългогодишен опит на финансовите пазари (от 1976 до 1999г. управлява инвестиционен фонд, специализиран предимно в облигации и валути). В своята книга “Прогнозиране на финансовите пазари” (Forecasting Financial Markets), той представя задълбочен анализ на поведението на групите участници на финансовите пазарите – бикове и мечки. Представя и много добри техники за анализ и взимане на правилни търговски решения. Известен е с теорията за “ценовия пулс”, която представлява опростен метод в сравнение с вълновия анализ за прогнозиране на важните реверсивни зони. Интересна е и техниката с използването на индикатора Momentum, която той използва за откриване на пазарните цикли, които дават голямо предимство в анализа и търговията на финансовите пазари. Особено значение в неговите методи имат отношенията на Фибоначи. Ние ще разгледаме една негова система, която включва индикаторът MACD, плъзгащи се средни и нива на Фибоначи.

В системата се използват индикаторът MACD, (с настройки 34-13-8 виж гл. Индикатори , MACD) и плъзгаща се експоненциална средна с период 26. Условията на системата са следните:
Позиция се открива, когато стълбовете на MACD пресекат сигналната линия и едновременно с това се получи едно от следните потвърждения:
- цената се обръща от ниво на Фибоначи;
- последната цена пресича 26-часовата плъзгаща се средна;
- поява на дивергенция (непотвърждение) в последната екстремна точка. Половината от позицията се закрива при достигане на ниво на Фибоначи и едновременно с това се получи едно от следните потвърждения:
- осцилаторът е достигнал екстремна стойност;
- поява на дивергенция между цената и MACD.
Всички останали позиции се закриват при образуване на обратен сигнал в
MACD или при стоп-загуба.

На фиг. 134 е представена примерна търговия по системата при валутната двойка EUR/JPY на 1-часова графика. На 8 август е подаден валиден сигнал за продажби по системата, образуван от индикатора MACD, след като цената се обръща от 1,618 ниво на Фибоначи при 165.20 (при close на сигналния бар). Предходната вълна за образуване на целта e [164.15 – 162.25]*1.618 = 165.30 (не се вижда на графиката). В последствие цената започва да пада, като движението е съпроводено от по-ниски стълбове в MACD, което дава основание да се задържа късата позиция (виж гл. Индикатори, MACD). На 10 август цената достига ниво 1,618 като същевременно индикаторът MACD образува бича дивергeнция. В този момент късата позиция се затваря, тъй като веднага е регистриран и обратен сигнал за покупки. Печалбата от късата позиция е около 395 пипса (165.20 – 161.25) . Възходящата вълна не достига ниво 50% корекция и преминава в движение настрани, след което се образува сигнал за продажби. Отворената дълга позиция не постига висока печалба (около 25 пипса). Цената пресича ЕМА 26 в посока надолу, като същевременно в индикаторът MACD се регистрира стълб, пробиващ надолу сигналната линия. Последната къса позиция е открита на ниво 161.50 и до края на графиката няма резон за закриване, тъй като MACD чертае все по-дълбоки, отрицателни стълбове (текущата печалба е около 230 пипса)


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

Бургас


МОЛ "Burgas Plaza",
бул. "Транспортна" 3
Хипермаркет Карфур
0879 447 335

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


0700 17 600

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за финансов надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни