www.varchev.com

Топ правила на успешния трейдър

Рейтинг:

12345
Loading...

Професионалният трейдър винаги е дисциплиниран и търпелив на пазара. Независимо дали търгувате форекс, акции, индекси или криптовалути правилното позициониране е решаващо за дългосрочните Ви успехи в трейдинга.

1. Винаги изчаквайте вярната цена за вход

Много начинаещи трейдъри навлизат на пазара въодушевени от възможността за печалби и пренебрегват дисциплината. Това провокира много грешни решения, които биват диктувани от интуиция и емоция, а не от анализ и оценка на ситуацията. Тези решения водят до много ранни или закъснели входове на пазара и ограничава възможността на трейдърите за дългосрочни печалби. Например сигналите от японски свещи на нива на подкрепа или съпротива, който са много чест критерии за влизане на пазара. Когато размера на стоп лос е прекалено голям професионалният трейдър изчаква корекция 30% или 50% на формацията за да прецизира своя риск. Ако тази корекция не се случи и цената рязко тръгне в очакваната посока опитните участници на пазара пропускат да влязат в сделка, а начинаещите не. Изчислено статистически в дългосрочен план когато е ударен стопа начинаещите ще загубят повече, а когато прибират печалби ще печелят по- малко. Ако приемем, че познаваемостта за посоката на движението е еднаква и повторим 100 пъти този трейд е възможно трейдърите, които не са чакали корекция да са на загуба, а професионалистите на печалба. Ето и математическата обосновка:

professional trader markets entry

Както се вижда от този пример ако поглъщащия бар дава възможност за стоп лос 100 пипа при сделка без корекция и при 40% корекция на формацията SL е 70 пипа, тогава професионалиста е изчакал 30 пипа корекция, но както виждаме при повтаряне на този трейд 100 пъти резултатите ще са коренно различни.

2. Вход на пазара, когато цената е избягала е излишен риск за професионалния трейдър

С навлизането на роботите и динамичното развитие най-вече на форекс и крипто пазара движенията са станали по-резки и импулсивни. Тогава професионалните трейдъри проявяват голямо търпение и участват на пазара само когато са изпълнени критериите от техния трейдинг план и когато цената е добра (поради първото правило). Алтернативно начинаещите търговци влизат хаотично на пазара дори когато цената се е изместила далеч от формацията, която би им дала правилно очакване за положителен дългосрочен резултат. Най- често такива сделки са провокирани от "отмъстителен трейдинг", емоции или желание за бързи печалби. Това води до тотален хаос - краткосрочни малки печалби и дългосрочни големи загуби. Не забравяйте че ако влизате на пазара хаотично вероятността да излезете от пазара отново емоционално и без никакви критерии и аналитични очаквания е близка до 100%. Това е нещо което трябва да се стремите да избягвате когато търгувате на финансовите пазари.

3. Money Management е най- важното правило в трейдинга

Ако смятате, че можете да постигнете близка до 100% познаваемост за следващата посока на движение на пазара този бизнес вероятно ще ви доведе до много загуби. Познаваемост над 50% е почти невъзможна в дългосрочен план. Дисциплинираното прилагане на Вашия Money Management план обаче може да ви доведе до постоянни печалби. Професионалните трейдъри прилагат цялата си стратегия и MM с изключителна точност, което е единствения начин да се печели при търговията с финансови инструменти (или ако има друг той не ми е известен). Освен първото правило за изчакване на подходяща цена за вход, от ключово значение е и обема на сделката. Професионалистите никога не рискуват повече, от това което им позволява утвърдения Money Management план. Обикновено 1% до 2% от общия размер на сметката е максимално допустимата загуба, която няма да повлияе на бъдещите ни решения в трейдинга.

trader big mistake

В примера горе може да видите нещо изключително грешно, което не бива да правите на финансовите пазари. Винаги определяйте еднакъв обем на сделките си с различните класове финансови инструменти. Ако например обема Ви на EURUSD е 10 лота е крайно нелогично на AUDUSD да бъде 0.2 лота. Риска при всяка сделка трябва да е еднакъв и всяка следваща сделка трябва да има критериите за вход, като предходната. Тогава анализа и статистиката на резултатите ще могат да Ви помогнат да подобрявате възвръщаемостта си, а няма да Ви подтикват към хаос и вероятен фалит на трейдинг сметката.

Научете повече в страницата ни за обучения:

Обучение За Трейдъри И Инвеститори

Ако смятате да се занимавате професионално с търговия на световните борси не пропускайте:

Пълно Обучение За Професионални Трейдъри И Инвеститори


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни