www.varchev.com

Топ 5 акции от портфолиото на Джордж Сорос

Рейтинг:

12345
Loading...

Едно от най- популярните професионални портфолиота на Stockpickr е това на Фонд мениджмънта на Сорос, основан от Джордж Сорос. Фондът провежда много транзакции през всяко тримесечие, като през последното такова той купи 80 нови акции и увеиличи позицията си в 114 други. Днес ще разгледаме някои от акциите му с най- добър дивиденд. Редът по който са сортирани е по възвращаемост, започвайки от тези с най- малка такава.

5. Motorola Solutions

Motorola Solutions има възвращаемост от 2.3%, плащайки дивиденд от 34 цента на акция на всяко тримесечие. В последното тримесечие, Сорос увеличи своя дял с 83.5%, на 2.5 милиона акции.

Екипът на TheStreet Ratings счита че тази акция е изчакваща. Причината за това е, че силите и слабостите на фирмата се уравновесяват. Компанията има растеж в нетната печалба от операции (ръст от 228.26%) и увеличение на печалбата на акция (ръст от 21.2%). Но екипът не е впечатлен от ръста на нетната (чистата) печалба, както и от възвръщаемостта на капитала (което е знак за слабост в компанията) и от цялостното представяне на акцията на пазара.

4. LyondellBasell Industries

LyondellBasell Industries има текуща възвръщаемост от 3%, плащайки 78 цента на акция за всяко тримесечие. То съставя 2% от портфолиото на Сорос, като самият той е намалил позицията си с 26.5% или на 2.1 милиона акции.

Екипът на TheStreet Ratings оценява тази акция като добра инвестиция, понеже компанията е предприела позитивни мерки за инвестиране. Силите на компанията са повече от една- печалбата на акция е много голяма (ръст от 40.7%), има растеж в нетната (чистата) печалба (ръст от 23.4%), възвръщаемостта на капитала е значителна (което подсказва и за стабилност в компанията) и има добър на операционния поток на пари (ръст от 83.27%).

3.Cypress Semiconductor

Cypres Semiconductor има текуща възвръщаемост от 3.2%, изплащайки дивиденд от 11 цента на акция, на всяко тримесечие. Тази акция съставлява 2.1% от портфолиото на Сорос, като той си е увеличил позицията с 361.1%., на 13.2 милиона акции.

Екипът на TheStreet Ratings е оценил акцията като изчакваща. Според тях компанията има еднакво много сили и слабости. Силната страна е изразена от растеж на прихода (ръст от 22.8%), стабилни нива на цената на акцията и като цяло стабилна финансова позиция с дългове в рамките на допустимото. Като контра на тези точки са влошаващата се нетна (чиста) печалба (падеж с 3010.6% в сравнение с миналогодишната) и слабо представяне на печалбата за опериране (падеж с 51.20%).

2. Dow Chemical

Dow Chemical има текуща възвръщаемост от 3.3%, изплащайки дивиденти от 42 цента на акция за всяко тримесечие. Съставя 2.5% от портфолиото на Сорос, като той е намалил позицията си с 10.7%, на 4.6 милиона акции.

Екипът на TheStreet Ratings е оценил компанията като добра инвестиция. Това е така, понеже фирмата е предприела серия от позитивни инвестиции, които ѝ помагат да надмине повечето акции, които TheStreet Ratings оценява. Силите ѝ може да бъдат видяни в увеличаването на нетната (чистата) печалба (ръст от 40.9%), цялостно солидна финансова позиция, с дългове в рамките на допустимото, добър оперативен поток на парите (ръст от 118.78%) и растеж в печалбата на акция (49.4%). Според рейтинговият екип силите на компанията компенсират за разочароващата възвръщаемост на капитал.

1.General Motors

Текущата възвръщаемост на General Motors е 4%, като изплаща дивидент от 36 цента на акция на всяко тримесечие. Фирмата съставя 1.9% от портфолиото на Сорос, като той си е увеличил позицията с 20.1%, на 4.6 милиона акции.

Екипът на TheStreet Ratings е оценил компанията като добра инвестиция. Според тях увеличаването на нетната (чистата) печалба (ръст от 343.7%), завидно увеличение на печалбата на акция ($4.48 срещу $1.64), забележителна възвръщаемост на капитала, цялостна стабилна финансова позиция с дългове в рамките на допустимото и увеличение на цената на акция през последната година. Според рейтинговият екип силите на компанията компенсират за слабото представяне на операционният поток от пари.

Стефан Д. Ангелов - Head of Stocks Trading


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни