www.varchev.com

10 притеснителни сигнала, които инвеститорите трябва да вземат в предвид за 2016 година.

Рейтинг:

12345
Loading...

Ето някои предупредителни признаци за възможна корекция на фондовите пазари, които умело се омаловажават от финансовите институции. Независимо от това инвеститорите трябва да вземат сигналите в предвид при анализа си за 2016 година

1. Dry Index The Baltic, - барометър за световното търсене на суровините. Това е индекс на честотата на коребоплаването. Този индекс наскоро падна до най-ниското си ниво от 1985 г. насам. Тези нива ясно показват драматичния спад в световната търговия и предвещават световна рецесия.

2. Глобалните суровини. Индексът CRB, който се формира от цените на 19 глобални суровини също показва силно понижение на икономическата активност. След скромно възстановяване през 2011 г., сега падна под нивото от 2009 г. и е на най-ниско ниво след Голямата рецесия.

3. Номиналния ръст на БВП на САЩ за третото тримесечие на 2015 г. е само 2,7%. Джанет Йелън предприе стъпка за повишаване на лихвите . Последният път, когато Федералният резерв започна цикъла на повишаване на лихвите беше през второто тримесечие на 2004 г. По онова време ръста на БВП в номинално изражение бе 6.6%. Освен това, през последните няколко пъти на повишаване на лихвите номиналния ръст на БВП на САЩ се е повишавал в диапазона между 5% до 7%. Това може да означава, че буфера е много малък и повишението на лихвите може да върне в рецесия икономиката.

4. Съотношението бизнес-материалните запаси спрямо продажбите показва негативен сигнал: Продажбите намаляват докато материалните запаси се увеличават. Това е отличителен белег за всяка рецесия.

5. Кривата на доходността на съкровищните облигации, който измерва разликата между 2 и 10 годишните облигации, се стеснява. Това се случва, защото късия край на кривата предвижда старта на повишаване на лихвите в САЩ през декември, а дългия край показва загриженост от бавния растеж и дефлацията.

Банките, които заемат по късия край на кривата и проддават на дългия край, са по-малко стимулирани да отпускат заеми, когато този спред стеснява. Това води до понижение на паричното предлагане , а от там до рецесия.

6. Приходите на компаниите в S & P 500 за третото тримесечие са се понижили с 1 на сто.

Основното тук е, защо да плащаме 19 пъти приходите в S & P 500, когато приходите са отрицателни.

7. Силния долар наранява приходите и печалбите  на мултинационалните компании. Понижаващите се приходи ще оказват негативно влияние върху S&P 500

8. Pроизводство. Най-новите данни потвърждават, че САЩ в момента е в рецесия в сектора на производството:

· ISM индекса за ноември  регистрира свиване  за пръв път от 36 месеца и стойности от 48.6. Това е спад от 50,1 и пети месец на понижение
· Индекса PMI  е  48.7 за ноември  също лош
· Бизнес Индексът на Далас падна до -4.9, от -12.7 през предходния месец.

9. Кредитните спредове се разширяват, тъй като инвеститорите бягат от пазара на корпоративен дълг към  безопасният пазар на държавни ценни книжа. Спредовете постоянно нарастват  от октомври  2013 г. като в края на септември достигнаха  най-широката си стойност от август на 2012 г. в разгара на европейската дългова криза.

10. Съотношението цена-печалба на S & P 500 е около 19 - това е над  дългосрочната историческа средна стойност от 15.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни