www.varchev.com

Трейдърите в очакване на инфлационните данни от САЩ, Европа, Великобритания

Понеделник:
02:30 Австралия – Ипотечни кредите
17:00 САЩ – Индекс на условията на пазара на труда

Вторник:
04:00 Китай – Нови заеми, Търговски Баланс
11:30 Великобритания – Индекс на потребителските цени, Индекс цени на производители

Сряда:
12:00  Еврозона – Индустриална продукция
15:30 САЩ – Продажби на дребно
20:00 САЩ – Бежова книга на ФЕД
23:00 Нова Зеландия – Индекс на цени на жилища

Четвъртък:
02:30 Австралия – Промяна в заетостта, Ниво на безработица
15:30 САЩ – Молби за помощи при безработица. Индекс цени на производители
17:00 САЩ – Индекс на производството на ФЕД, Филаделфия

Петък:
09:00 Германия – Индекс на потребителските цени
10:15 Швейцария – Продажби на дребно
12:00 Еврозона – Индекс на потребителските цени
15:30 САЩ – Индекс на потребителските цени
16:15 САЩ – Индустриална продукция

За следващата седмица, по-важните данни ще дойдат от Великобритания, Еврозоната за нивото на инфлацията, както и за продажбите на дребно и PPI индекса от САЩ.

Понеделник нямаме важни новини, като единствено през азиатската сесия ще имаме данни за обявите за работа в Австралия от 02:30 часа, както и личните кредити, а очакванията са нивото на обявите за работа да бъде 0.7%, а кредитите да отчетат повишение до 2% спрямо 0.3% през изминалия период.

Вторник: Ранната сесия ще започне с резултати от Япония в 01:50 и текущите акаунти, като промени на предишните стойности от 0.833Т не се очакват.

В 02:01 ще стане ясна прогнозата на BRC за продажбите на дребно във Великобритания, за което не се очаква промяна от 0.9%

В 05:27 часа важен релийз ще имаме от Китай, където ще стане ясен търговския баланс, който през миналия отчетен период показа 54.47В, а за този се очаква ниво от 49.85В, както и данни за износа и вноса, съответно прогнозите са за -7.4% ниво на вноса и 6.8% ниво на износа. След публикуването на данните е възможно да видим влияние върху кросовете на AUD и NZD, които са най-големите търговски партньори на Китай.

В 11:30 часа ще стане ясно нивото на инфлацията във Великобритания, за което не се очакват промени от предходните стойности -0.3% за месечна и 1.0% за годишна база. Очаква се засилване на волатилността. По същот време се очакват и данните за PPI input индекса, който според анализаторите също няма да има промяна на стойностите(-1.0%)

От 17:00 часа в САЩ ще излязат данните за отворените работни места, като за тях прогнозите са 4.848М спрямо 4.834М за предходния период. В 21:00 часа ще станат ясни резултатите за балансът на федералния бюджет, който според анализаторите ще бъде 22.0В спрямо -56.8В. Ако данните се оправдаят вероятно ще видим повишение на долара.

Сряда: През азиатската сесия нямаме важни новини.

От 09:45 часа инвеститорите ще обърнат внимание на нивото на инфлацията във Франция, а очакванията са то да се задържи на -0.2% По същото време ще излезят и резултатите за HICP индекса, като анализаторите прогнозират стойности от -0.2% спрямо същите за предходния отчетен период.

В 12:00 от Еврозоната ще стане ясно нивото на индустриалното производство, а промяна не се очаква. Данните за предходния период показаха 0.1% за месечна и 0.7% за годишна база. При промяна вероятно ще видим отражение върху еврото.

Американската сесия ще започне с данни от 15:30 часа за Продажбите на дребно в САЩ, като очакванията на инвеститорите са за понижение до 0.1% спрямо 0.7% за изминалия период. По същото време ще стане ясно и нивото на export и import индексите, като за изминалия период те отчетоха съответно -1.0% за Export и -1.5% за Import price индекса. Ако прогнозите се оправдаят вероятно ще видим понижение на долара и индексите.

Четвъртък: През азиатската сесия имаме данни от Япония за машинните поръчки, като промени от стойностите не се очакват. На годишна база данните показаха -4.9%, а на месечна -6.4% Резултатите ще имат ограничено влияние върху пазара.

В 02:01 часа ще стане ясно нивото на RICS индекса за цените на домовете, а очакванията са за 13%, каквото беше и през предходния отчетен период.

От Австралия в 02:30 часа ще стане ясно нивото на безработицата, както и промяната при безработните. Очакванията са съответно за 3.8К, спрямо 42.7К за миналия период при безработните и 6.3% за нивото на безработицата, каквото беше и през изминалия период. При по-добри данни е възможно да видим повишение на Австралийската валута.

Европейската сесия започва с новини от Испания в 10:00 часа за нивото на инфлацията в страната, като се очаква нивото да се задържи -0.4% на годишна и -0.1% на месечна база. При промяна вероятно ще видим влияние върху единната европейска валута.

Американската сесия стартира с резултати в 15:30 часа за PPI индекса от САЩ, като за предходния период данните показаха нива от -0.2% на месечна и 1.4% на годишна база. Очаквания обаче са за понижение до -0.3% за месечна и 1.2% за годишна база, а ако те се оправдаят е възможно доларът да се понижи. В 17:00 часа инвеститорите ще обърнат внимание на Manufacturing индекса на ФЕД за Филаделфия, като очакванията са стойностите да покажат 20.0 пункта спрямо 24.3 пункта. Възможно е засилване на волатилността след релийза.

Петък: Азиатската сесия ще започне с данни от Япония в 01:50 за покупките на облигации, като за предходния отчетен период нивата показаха 19.7В, а промени не се очакват.

От 09:00 часа ще стане ясно нивото на инфлацията в Германия , което на годишна база се очаква да бъде 0.2% спрямо същите стойности при предходния отчетен период. Ако данните покажат по-високи нива това вероятно ще засили еврото.

В 10:15 от Швейцария очакваме резултати за продажбите на дребно, а прогнозите са за запазване на стойностите от 0.3%, които данните показаха за предния отчетен период.

В 12:00 часа инвеститорите ще насочат вниманието си към нивото на инфлацията в Еврозоната, като очакванията са то да се запази -0.2% за годишна и месечна база. Очакваме повишена волатилност, а ако прогнозите се оправдаят вероятно ще видим отслабване на еврото.

В 15:30 ще стане ясно и нивото на инфлацията в САЩ, като прогнозите са за -0.3% на месечна и 1.0% на годишна база, като през миналия месец данните показаха 1.3% за годишна и -0.3% за месечна база. В 16:15 часа ни очакват резултати за индустриалното производство, а анализаторите очакват понижение до 0.1% спрямо 1.3% за предходния период. В 17:00 часа ще стане ясно и нивото на потребителското очакване, което според прогнозите ще покаже 86.0 спрямо 86.4 пункта за миналия отчетен период.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс