www.varchev.com

Трейдъри според времевата рамка

Като всяко полезно начинание, търговията на пазарите изисква подготовка, проучване, и практика, преди някой да стане професионалист. Търговски капитал не е достатъчно – трябва време, за да търгувате този капитал.

Това повдига въпроса: какво време имате да търгувате?
Като цяло, има един континуум за търговия, тогава търговците попадат в отнасящата се времева рамка. От много кратки срокове до много по-дълги срокове.

Високочестотната / frequency / търговия (най-кратък срок)
Според проучване приблизително 50% от всички сделки са направени с помощта на високочестотната търговия. Тези позиции са държани за секунди или дори милисекунди. Те се опитват да изтеглят малки печалби / в пипсове/ от пазара, но в краяна сметка търговците или институциите да реализрат достатъчно печалби. И в повечето случаи, по-новите търговци нямат достъп до високочестотната търговия

Днeвна търговия / intraday/ в рамките на деня (краткосрочно)
Дневната търговия, от друга страна, е всеки вид търговия, при която търговецът отваря и затваря позиция в рамките на деня . Ако имате работа с гъвкаво работно време, или сте без работа, и имате желание да се посветите на пазарите по време на редовните часове за търговия, то вероятно искате да сте intraday трейдър. Това е вълнуващо, изнервящо, но много търговци са избрали и успешно се представят на дневна търговия на пазарите.
Една друга възможност, в зависимост от вашия работен график, можете да търгувате през различните търговски сесии. Например, може да търгувате през азиатската, европейската или американската сесии

Сунг /swing/ търговия (средносрочни)
Не обичате или просто не желаете да седите пред лаптопа си, по време на търговитя на пазарите. Тогава може би суинг търговия е за вас. Investopedia дефинира, че този вид търговия е в рамките на 1-4 дни  макар, че срокът би могъл да бъде по-дълъг . Това е търговия с много по-бавни темпов. Така че, ако търсите вълнение на пазарите, тогава може да бъдете по-заинтересовани от по-кратък период за търговия – суинг търговията може да бъде твърде бавна за вас.
Една друга полза за суинг търговия е, че не е нужно да сте пред компютъра си през цялото време. Можете да въведете поръчките на вашата платформа за търговия, да оставите лаптопа, и да го проверите веднъж на ден, за да се види дали позицията ви носи печалба. Този стил на търговия е идеален за някой с работа на пълен работен ден.

Търговия на позиция /position trading/ (по-дългосрочно)
За още по-дълъг срок за търговия, position trading трейдъри са склонни да заемат позиции в продължение на месеци до години. Тези търговци са по-малко загрижени за краткосрочните колебания в пазарите. Те са убедени, че в крайна сметка ще бъдат прави и те седят наоколо, докато това се случва. Тези трейдъри са склонни да бъдат по-фундаментални търговци. С други думи, те са по-малко загрижени от технически анализи и по-заинтересовани от основните икономически сили или финансови параметри .
Уорън Бъфет може да се счита за търговец на позиция. Неговата компания заема позиция, която задържа докато пазара в крайна сметка я оцени. Тези позиции могат да бъдат държани в продължение на месеци или години, в зависимост от инвестицията. Позиция за търговия също може да се счита за традиционното инвестиране.

Ако имате склонност и се интересуват от развитието на системите за търговия, тогава може би трябва да се насочите към високочестотната търговия. От друга страна, ако сте по-търпеливи и можете да си позволите да купите нещо в дългосрочен план и го задъръжате, докато пазарите го оценат в бъдеще, може да бъдете следващият Уорън Бъфет.
Но препоръчително е да се опознаят различните видове търговия. След това да се определи кой тип търговия най-добре отговаря на вашите интереси, време, обучение, опит и наклонности. На края просто изпробвате.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс