www.varchev.com

Три принципа за сделки на дневна графика

Идентифицирането на тренда, чакането търпеливо за възможностите за търговия и управлението на риска, са трите най-важни стъпки за успешно търгуващите на дневни графики, пише Уолкър Инглънд.
Начинаещите и ветераните трейдъри, които се опитват да търгуват на валутния пазар на дневни графики, попадат на различни препятствия. Често тези дългосрочни графики могат да бъдат заблуждаващи и да накарат трейдърите да попаднат в предвидими грешки. За да се подпомогне борбата с някои от тези въпроси, днес ще разгледаме три полезни съвети за трейдърите на дневни графики.

1. Намерете тренд

Първият съвет за търговия на дневна графика е намирането на тренда! Едно от предимствата на търговия на дневна графика се крие в дългосрочно изобразените движения на валутния пазар. Един от начините да се определи трена е да погледнем в данните за цените за половин година назад, или около 180 периода, а след това да се идентифицират върховете и дъната, създадени от ценовото движение. Докато този брой периоди може да се увеличава или намалява по ваше усмотрение, наличието на записки ще ви предпази от гледането на твърде много данни за цените, което в значителна степен увеличава трудността за намиране на тренда.

По-долу е показан пример за шест месечен тренд при EUR / AUD. Връщането назад и преглеждането на настоящите данни за цените на дневна графика ни позволява да идентифицираме посоката на пазара, като същевременно се създава предразположения за търговия. Ако тренда е нагоре, трейдърите на дневна графика ще чакат търпеливо и ще търсят възможности за покупка на пазара. В нито един момент не трябва да обмисляме търговия срещу тренда.

Clipboard010

EUR / AUD 1866 Пипа тренд на дневна графика

2. Останете търпеливи

Защо да преминавате през всички болки за намирането на тренд и да имате план за търговия на пазара, ако няма да ги използвате ? Трейдърите на дневна графика трябва да избягват грешката непременно да бъдат на пазара в момента. Това може да бъде изключително трудно, особено ако гледате пазарите на дневна база. Не забравяйте, че търговията с дневни свещи може да донесе само с една или две подходящи позиции на една единствена валутна двойка за цяла година. Това означава да стоите извън пазара и да запазите вашия капитал за търговия свободен, докато се появи възможност.

Най-лесният начин да останете търпеливи е да си водите дневник за търговия и да се присъедините към една общност за търговия. Според моя опит, това ви позволява да държите себе си отговорни за следването на вашата търговска стратегия. Например, ако търгувате с CCI на дневна графика, като примера по-долу, вашият търговски дневник трябва да показва само две сделки ! Ако вашият доклад показва нещо различно, то е време да направите преоценка на вашия план за търговия.
EUR / AUD CCI входове

Clipboard11

3. Използвайте по-големи стопове и по-малък левъридж

Трейдърите, които търгуват на дневна графика трябва да са наясно с по-големите колебания на пазара в рамките на деня. Основната причина за това е да се избегне излизането от пазара преждевременно. Един индикатор, който трейдър може да използва за това, е ATR ( Average True Range ). ATR може да ви помогне да намерите средните движения за една двойка за даден период от време. След като е установена тази стойност, можете да използвате кратно на ATR за определянето на нивото на риск / възвръщаемост по ваш избор.

Не забравяйте, че с помощта на по-големите спирки, не значи, че трябва да се постави по-голям капитал в риск. Една референтна рамка е никога да не рискува повече от 1 % от баланса по сметката ви във всяка една сделка. Използването на това правило , търговците все още могат да търгуват консервативно дори на дневна графика , чрез ограничаване влиянието си . Дори и ако сте търговия с голям или малък баланс по сметката , ако имате проблеми с това , можете да използвате по-малки размери на партидата.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс