www.varchev.com

Трудният въпрос относно bitcoin в случая е, кое ще дойде първо – $60К или $0

Анализаторът от Morgan Stanley James Faucette коментира, че скоро реалната стойност на криптовалутата bitcoin може да бъде….$0

Това са нула долара (bitcoin в момента се търгува около $16,630 според coinmarketcap).

Анализът, озаглавен “Bitcoin Декриптиран” не даде ценова цел за криптовалутата.

Но в друг труд, озаглавен “Опит за оценяване на bitcoin”, Faucette обясни, защо е толкова трудно да се сметне реалната стойност на дигиталната валута. Тя не е като обикновена валута, не е като злато, и е трудна за оценяване. Той стигна до тези заключения:

Много е трудно да се отговори на този въпрос, но определено има доста точки, по които може да се разсъждава.

Може ли bitcoin да се оценява като валута? Не. Няма лихвен процент, свързан с bitcoin.

Като дигитално злато? Може би. Не може да се използва пряко, както златото се използва при електрониката и бижутерството. Но инвеститорите все пак изглежда му предават някаква стойност.

Разплащателна мрежа ли е? Да, но все още е трудно да се определи колко е надеждна.

Средният дневен обем на търговия с bitcoin е $3 милиарда ( за последните 30 дена) срещу $5.4 трилиона на FX пазара.

Faucette подкрепи аргумента си с графика на онлайн продавачите на дребно, които приемат bitcoin, озаглавена “Виртуално няма приемане, и се свива”

Това е възможно най-тъжната графика на bitcoin.

“Ако никой не одобрява технологията за разплащане, то тогава стойността е 0,” каза Faucette.

Разбира се, ако за момента с bitcoin не може да се купи злато директно, то все още може да се използва за покупка на основни валути.

Въпреки негативните коментари на по-голямата част от Wall Street за криптовалутите и bitcoin в частност, все още се намират съмишленици и инвеститори, подкрепящи най-голямата дигитална валута в света.

Предприемачът Julian Hosp коментира, че стремглавото повишение на bitcoin далеч не е приключило.

“Мисля, че ще видим bitcoin да достига $60,000, но също така мисля, че ще видим и как той пада до $5К,” коментира Hosp, съосновател и президент на TenX, фирма, която иска да улесни хората да търгуват с криптовалути.

“Трудният въпрос в случая е, кое ще дойде първо – $60К или $5К.”

Прогнозата на Hosp ще репрезентира $45,000 увеличение в цената на криптомонетата, или корекция от $10,000.

След като достигна почти $19,800 през средата на Декември, цената на bitcoin се срина миналият Петък. Дигиталната валута загуби 30% от стойността си, като за моменти падна дори под $11,000 преди да възвърне част от загубите си.

“За експертите, които бяха на пазара това движение на цената е добре дошло”, каза Hosp.

Според лидери в индустрията, цената рано или късно е щяла да падне като се вземе в предвид невероятното възходящо движение и почти вертикална графика.

Hosp направи връзка между интереса в bitcoin с dotcom балона от преди 20 години, като предупреди, че консолидация в цените на дигиталните валути най-вероятно ще настъпи в бъдещето.

“Не мисля, че крипто-зимата ще настъпи в следващите 2-3 месеца, но ако погледнем в следващите 2-3 години, най-вероятно ще станем свидетели на свиване в пазара.”

“Не мисля, че това ще се превърне в балон, който просто ще се спука и всички ще загубят парите си. Според мен просто с времето, криптовалутите, които нямат реално приложение ще бъдат забравени.”

Източник: Bloomberg Pro Terminal

Jr Trader Alexander Kumanov


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс