www.varchev.com

Уроци от великия форекс трейдър Bruce Kovner

Bruce Kovner основава и управлява хедж фонда Caxton Associates в продължение на 28 години.

През това време фондът прави средно по 21 процента възвръщаемост годишно от самото му създаване. За сравнение, SPX средно прави по 11%. Kovner имаше само една губеща година (94-та).

Ето и няколко мъдрости, които той споделя:

Имайте необходимата визия

Michael ме научи едно нещо, което е изключително важно. Той ме научи, че вие бихте могли да направите един милион долара. Той ми показа, че ако сте постоянни, великите неща могат да се случат. Много е лесно да изгубите фокуса и вярата, че наистина може да го направите. Той ми показа, че ако заемете позиция и бъдете дисциплинирани, всъщност можете да го направите.

Важността от управлението на риска

Първото правило на търговия е да не попадате в ситуация, в която можете да загубите много пари, поради причини, които не разбирате.

Бих казал, че управлението на риска е най-важното нещо, което трябва да се разбира добре.

От горчив опит научих, че грешка в корелацията на позиция, е коренът на някои от най-сериозните проблеми в търговията. Ако имате осем позиции със силна корелация помежду си, тогава в действителност търгувате с една позиция, която е осем пъти по-голяма.

Всеки път, когато аз влизам в позиция, имам предварително определен стоп. Това е единственият начин да мога да спя. Знам къде да изляза, преди да вляза. Размерът на позицията се определя от стопа, а стопа се определя на техническа база.

Нагласа на трейдъра

В денят, когато се случи нещо, което да наруши емоционалното ми равновесие и чувството ми за това, което изглежда света, аз затварям всичките си позиции, свързани с това събитие.

Успешните трейдъри са силни, независими и противоречат в крайности. Те са в състояние да заемат позиции, които другите не са склонни да поемат. Те са достатъчно дисциплинирани, за да вземат правилните по размер позиции. А алчните трейдъри винаги биват издухвани.

Значението на макроикономиката

Почти винаги търгувам с оглед на пазара. Не търгувам само на техническа информация. Използвам техническия анализ много и това е страхотно, но не мога да заема позиция, освен ако не разбирам защо пазара трябва да се движи.

Има добре информирани търговци, които знаят много повече от мен. Аз просто наслагвам нещата … Пазарът обикновено води, защото има хора, които знаят повече от теб.

Овладяване на price action

Принципната характеристика на мечия пазар е много остри движения надолу, последвани от бързи корекции … В мечи пазар ще трябва да използвате остри контра-тренд движения, за да влезете в позиции.

Има много свръх привърженици на техническия анализ, които твърдят, че анализа предсказва бъдещето. Техническият анализ проследява миналото; той не предсказва бъдещето. Трябва да използвате собствения си интелект, за да си направим изводи за това, което последната активност на някои търговци може да окаже на бъдещата дейност на други търговци.

Търговия на принципа на Хайзенберг

Общото правило е: колкото по-малко очевидно, толкова по-добре за търговия. Колкото повече един модел на цените се наблюдава от спекуланти, толкова по-склонни сте да имате фалшиви сигнали. Колкото повече един пазар е продукт на не-спекулативна дейност, толкова по-голяма е значимостта на техническия пробив.


 Head of Trading Dimitar Kalapov

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW