www.varchev.com

Фед и неопределеността нe допускат рязък спад при Gold

В момента наблюдаваме отдръпване от златото и насочване към по-рискови активи. Същевременно различните пазарни участници реагират различно на обявяваните данни. След силна публикация за US-пазара на труда, и редица кратки колебания, покупките на акции се активизираха, съпроводени с разпродажби на USD.

Metals-2013-17Инвеститорите се обърнаха повече към  пряката връзка между приходите и разходите т.е. към финансовия показател оперативен маржин. Вероятно, защото той, заедно с показателите за обръщаемост на активите, са основни количествени измерители на ефективността при краткосрочните и дългосрочните активи.  А реалността, че US-проблемите са в производителността, а не на трудовия пазар, стават все по-очевидни.

В този смисъл плавният спад на златото може да се обясни с лекото повишение на риск-апетитите след силните американски данни. Явните  проблеми пред Фед, обаче и неопределеността – следствие от неясните перспективи за лихвения тренд в САЩ няма да допуснат рязък спад при благородните метали поне в краткосрочен план. Дaнните на американската агенция за фючърсна търговия показват, че настроенията при златото засега са преобладаващо бичи. Реална зона на подкрепа се очертава в диапазона  $ 1215/$ 1210. При по-рискова търговия, там могат да се допълват или заемат нови дълги позиции. Важен косвен фактор, който следва да се следи постоянно, ще бъдат и вероятностите за това доколко е възможна нова девалвация на юана.

G.Hristov – Head of Fundamental Analyzes

 


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс