www.varchev.com

Хедж фондове и взаимни фондове – каква е разликата? Какви фондове управлява “Варчев Груп”?

Най-добрият начин да се обясни, какво е хедж фонд е да се сравни с взаимен фонд (инвестиционен носител, с който повечето хора са запознати). Хедж фондовете могат да бъдат разглеждани, като взаимни фондове за богати хора. Това е така понеже инвеститорите в хедж фонд, трябва да отговарят на определени изисквания. Има две правни класификации на хедж фондовете: 3(c)(1) и 3(c)(7). Инвеститор в 3(c)(1) фонд, също наричан “акредитиран инвеститор” трябва да има нетна стойност най-малко 1 милион долара, или да е изработвал най-малко 200 000 $ всяка година за последните две години. Тези фондове също не могат да имат повече от 100 инвеститори, което ограничава техния размер. Инвеститор в 3(c)(7) фонд, наричан също “квалифициран купувач,” трябва да има $ 5,000,000 в нетната стойност. Ето защо, само супер заможни частни лица и институционални инвеститори инвестират в 3(c)(7) хедж фондове. По-голямата част от хедж фондовете попадат в тази класификация.

“Варчев груп” управлява под шапката си Високодоходен фонд и извършва управление на Индивидуален портфейл.

Това е кратък списък на другите разлики:

• Взаимни фондове търсят относителна възвращаемост, сравнявана с тази на определен индекс. Единствена цел взаимния фонд е да победи индекса. Ето защо, ако индексът е спаднал с 10%, но договорния фонд е надолу само с 8%, той се счита за успешен. От друга страна, хедж фондовете търсят абсолютни декларации, или такива, независимо от даден индекс.

От началото на финансовата криза ноември 2007г. ДФ “Варчев Високодоходен Фонд” e постигнал най-добри резултати сред високорисковите и балансирани схеми в България с история над една година.

• Хедж фондовете не са регулирани от Комисията по ценни книжа, докато взаимните фондове са.

• Взаимните фондове са ликвидни инструменти, които могат да бъдат купени и продадени лесно на дневна база. Ликвидността е проблем при хедж фондове, тъй като повечето средства са “заключвани за периоди”, при които оттегляне на инвестиции е ограничен за първите 1 или 2 години, а след това на тримесечие или понякога годишно.

• Взаимните фондове трябва да бъдат публично оценявани на дневна база. Хедж фондовете нямат такова задължение и разкриват само изпълнение на инвеститорите в края на месеца.

• Взаимните фондове са длъжни да разкриват своето разпределение на активите на тримесечие, докато хедж фондове не го правят.

• Взаимни фондове трябва да имат на разположение проспект, достъпен при поискване, докато хедж фондове правят само техни частни Меморандуми за разположение на потенциалните инвеститори.

• По-голямата част от взаимните фондове, които все още са само бичи (в последните години има и много взаимни фондове, които са мечи на пазара), докато хедж фондове използват много по-агресивни стратегии. Те включват къси позиции на ценни книжа, с помощта на сложни деривативни инструменти, и се разчита на ливъридж (процент) за увеличаване на възвращаемостта.

• Тъй като хедж фондовете разчитат на хеджиращи инструменти и къси техники, те са по-склонни да се окажат по-добри от взаимни фондове при мечи пазар.

• Хедж фондовете не могат да се рекламират на широката общественост, а взаимните фондове могат.

• Хедж фондовете са по-скъпи от взаимни фондове и събират такси въз основа на резултатите. Най-често срещаната структурата на таксите при хедж фонд е 2/20 – фиксирана такса за управление 2% от цялата сума, и такса от 20% за всички печалби. Повечето взаимни фондове начисляват по-малко от 2% от общия размер.

Намирането на коректен инвестиционен консултант е от особена важност. За суми над 50 000 лв. или равностойността им във валута ИП “Варчев Финанс” ЕООД предлага доверително управление на индивидуални портфейли с равнище на риск според характеристиките на активите и инвестиционните предпочитания на клиента.

Подробности, може да намерите тук: https://www.varchevfunds.com/


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс