www.varchev.com

Хеликоптерни Пари – Последната Драстична Финансова идея

След повече от 600 пъти на понижение на лихвения процент и $12 Милиарда купени активи не са помогнали да се увеличи инфлацията банките ще трябва да измислят нови начини за стимулации. Начина да накараш света да излезе от дисфунцията си е директно да финансираш правителствени стимули, стратегия известна като ‘хеликоптерни пари’ Икономисти от Сити вече мислия да инвестират време да помислят за тази концепция.
Ние не знаем дали тази концепция ще бъде следващата стъпка, но тази концепция вече започва да набира интерес. Може да се внедри до известна степен някаде по света.
Това не било пробвано от модерна и голяма икономика – да обвърже финансовата и политическата политика, след като те и двете са изчерпани от идеи.
Правителства които им трябват пари продават правителствени бонове направо на централните банки, за ново напечатани пари които след това се вкарват направо в икономиката във формата на данъчни облекчения и нови програми, самите банки са оставени на страна и не взимат участие в тази програма. Идеята е да се увеличи консумацията и инвестициите директно без бонове и сентимент. Централните банки могат да се опазят от подкопаване на правителствата като направят точни цели на ръст и инфлационни лимити и цели.
Това може да се окаже ефикастен стимулат на консумация и за това на цени и на инфлация
След като се обръща внимание на този концепт това означава че все още няма инфлация
Далио – Ако погледнеш света нашия риск не е инфлация и риска не напича икономиките. Централните банки ще трябва да се обърнат директно към консуматорите. Това ще е добре. Икономистите казват че накрая ще има огромна инфлация и правителства с големи дългове и кредитацията и независимостта на централните банки ще бъде опетнена и ако хората не тръгнат да харчат то тогава тази политика ще има обратен ефект.
Weidman казва че това ще отвори големи дупки в счетоводните книги на Централните банки и те ще трябва да прехвърлят тези пари да се плащат от хората в края на този цикъл.
ЕЦБ не може да финансира правителства и няма единна хазна, докато ФЕД е в дилема какви активи да купува. Хеликоптерната политика е проста и лесна за внедряване и за някои е най близкото до безплатен обяд. Ако изглежда много добро, това значи че е.
Драги каза че тази опция не е дискутирана но не отрече нищо. Дебата ще продължи. В САЩ има инфлация и IMF казва че ще има инфлация за модерните икономики от 1,7% от 1,1%
BlackRock – не мисля че хеликоптерните пари все още е опция която трябва да се внедрява, трябва ситуацията още много да се влоши преди това, да има ще по ниска инфлация.
Урока е че дори и най налудничавите политики и идеи могат да бъдат използвани ако проблема продължава да го има доста време.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс