www.varchev.com

Честит ден на Независимостта: Шест причини, поради които американските фондови пазари разтърсиха останалия свят

Това е празникът за деня на независимостта на САЩ и тази графика трябва да даде на американците по-голямо удоволствие от всяко друго.

Тя показва възвръщаемостта на акциите от 1985 г. насам и S&P 500 абсолютно смазва всеки друг голям глобален индекс. Единственият, който е дори близък е индексът MSCI World и това отчасти се дължи на това, че съдържа голяма експозиция в акциите на САЩ.

Корпоративната Америка наистина е шампион на света.

По същия начин, по който Холивуд изнася американската култура и възгледи, представянето на американските акции доведе до износ и екстраполация на рентабилността на инвестициите във фондовите пазари в дългосрочен план. Бъдете внимателни при прилагането им към други пазари и към прилагането им към бъдещето.

Това наистина може да е случай на еднократна американска изключителност. Ето шест причини, поради които смятам, че американските пазари са смазали тези в останалата част на света:

1) Технологично господство

Ако се върнете към края на 2011 г. или в средата на 90-те години, между САЩ и света има по-малко ограничение. След тези два периода технологията беше възходяща. Ако премахнете приноса на интернет и доминирането на технологиите, успехът на САЩ е значително намален.

Това повдига очевидния въпрос защо САЩ са толкова доминиращи в технологиите? Част от него със сигурност идва от мащаба и богатството. САЩ са лидер в интернет от самото начало и огромното богатство на САЩ създава култура на инвестиране в технологични стартиращи компании, които са довели до забележителни дивиденти. Или това или невероятните суми, които правителството на САЩ е инвестирало в шпионаж и наблюдение, са били използвани за предаване на корпоративни тайни на американски компании.

2) Глобализация

Глобализацията е еднократна възможност за американските компании за нови пазари. Има смисъл, че корпорациите в най-конкурентния пазар в света ще бъдат печеливши, когато целият свят се отвори. Американските компании също имат достъп до най-лесните условия за финансиране чрез американския пазар на облигации. И накрая, американското правителство е най-мощното в света и е изкривило и оформяло глобалния пейзаж, за да задоволи своите компании.

3) Данъци

Ако погледнете същия този период, той се характеризира с намаляващи корпоративни данъци и повишаващи се косвени корпоративни субсидии. Мисля, че това обяснява част от разликата. В същото време корпоративните лихвени проценти са паднали някъде другаде без почти същите резултати, така че всичко е спорно, но мисля, че това е поне част от уравнението, но може да не е вечно, ако дефицитът не е намален.

4) Ролята на щатския долар

Използването на графика, страхотно превъзходство на американските акции е още по-впечатляващо в някои отношения. Доларът се е повишил с 28% спрямо паунда през този период. Дори и с 17% покачване на йената, S&P 500 все още многократно е покривал Nikkei 225. По-важното е, че търгуването на американския долар като средство за обмен в световен мащаб улеснява американските компании да правят бизнес в световен мащаб.

5) Английски

Това е нещо, което рядко се споменава, но английският като език е възходящ за поколения и се ускорява през последните 30 години. На практика, това означава, че ако една американска компания се опитва да управлява работници или заводи в чужбина, това е много по-лесно, отколкото ако японска трябваше да направи същото.

6) Култура

На 4-ти юли ще трябва да дадете аплодисменти на американския предприемачески дух. Това със сигурност е част от това уравнение. Американците са разнообразни, но това е страна, която привлича мечтатели и предприемачи от цял ​​свят. Това са хора, които не са склонни към риск. Това е страна, която е твърде често в заглавията за политиката и не достатъчно за това, което е дала на света по отношение на бизнеса, културата и технологиите.

Честит ден на независимостта!

Графика: Used with permission from Bloomberg Finance L.P.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс