www.varchev.com

Ще има ли облекчение при природния газ?

Цената на природния газ се понижи от скорошния си връх този месец като спадът от тази седмица бе предизвикан от намеренията на Европейския съюз да се намесят в енергийния пазар, включително като заложат цел, до която на намалят търсенето за суровината.

ЕС се стреми да ограничи потреблението на енергия и да осигури ликвидност на енергийните пазари за да предотврати разпространение на кризата в други части от икономика. Откакто Русия намали доставките, блокът трупа газ и се опитва да разнообрази източниците си на гориво преди идването на зимата.

Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, ще предложи две цели за намаляване на търсенето на електроенергия: цел за намаляване на общото потребление и задължителна цел за намаляване на търсенето през избрани пикови часове, според проектен регламент.

ЕС също така ще има за цел да ограничи прекомерните приходи на компаниите, произвеждащи енергия от източници, различни от газ, чрез ограничаване на цената на електроенергията, генерирана от възобновяеми източници, лигнитни въглища или ядрена енергия.

На седмичната графика виждаме възходяща тенденция при суровината, скорошен спад и низходящ тест на 23.6% на Фибоначи и ключовото ниво около 7.528. Последният бар е с дълга сянка отгоре, сигнализиращ силна съпротива около 11.4%. В същото време sequential е образувал 2-ка, което в комбинация с останалите фактори, означава, че в низходящото движение има сила и ще продължи.

На дневна графика виждаме, че цената тества 50 и 100 периодните плаващи средни заедно с 23.6% на Фибоначи, както и, че sequential е образувал единица в низходяща посока. DeMarker сочи надолу и вероятно скоро ще навлезе в oversold територия. Освен това на графиката се образува bearish head and shoulders формация, при чието активиране след преминаване на neckline-а, цената ще продължи надолу до ново локално дъно около 6.362.

Алтернативата е цената да се отблъсне от 100 периодната или neckline-а, да не активира формацията, след което да продължи във възходяща посока. Stop-loss поръчка може да се постави в зоната над 50 периодната плаваща средна, премерена спрямо големината на марджин акаунта.


 Dealer Vladimir Ivanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW