www.varchev.com

Ще разочарова ли Draghi мечките при EUR/USD

  • ЕЦБ има намерение да намали лихвените проценти по време на важната си среща през септември.
  • Нова схема за изкупуване на облигации също е на масата.
  • Значителните стимули вече са оценени в цената на еврото, което може да нарасне след решението.
  • Не по-малко от пет сценария очакват търговците на EUR/USD.

Дали предстоящия пакет от стимули е вече оценен при EUR/USD? Това е въпросът при търговците на EUR/USD.

Всички знаят, че Европейската централна банка ще намали лихвените проценти – но нейният размер, ангажиментите да направят повече и може би QE, ще раздвижат пазара. Ние представяме пет сценария – всеки с различен резултат за най-популярната валутна двойка в света.

1) 10bp cut

При този сценарий Управителния съвет успяват да предотвратят надминаването на минималния стимул, за който банката намекна. Това също ще покаже, че Draghi губи влияние в последните си няколко месеца на поста си и подкопава увереността в способността на ЕЦБ да постигне целта си за инфлация.

Такъв резултат би бил положителен за EUR/USD. Намаляването на ставката е вече оценено. Съкращаването без ангажимент да направи повече може да доведе до бързо покачване на еврото.

Вероятността от този резултат е малка.

2) 10bp с ангажимент да направи повече

Ако успеят да блокират по-дълбоко намаляване на лихвите, те все още могат да дадат основание за насоки напред. Draghi може да обещае да направи стимул за последен път в последната си среща през Октомври.

Едно желание за въвеждане на повече стимули – но неизвестно нейното естество – може да е недостатъчно, за да убеди пазарите, че Draghi прави „каквото е необходимо“. След първоначално объркване общата валута може да отиде в посока север, поради нетърпение преди следващата среща.

Сценарият – “купи слуха, продай факта” – има голяма вероятност.

3) 20bp cut

Дълбокото намаляване на лихвите би надвишило очакванията и показва, че ЕЦБ е сериозна в борбата с ниската инфлация. Това също би показало, че Драги и неговите колеги са обезпокоени от притесненията на банките относно рентабилността. Дори ако намалението е придружено от изключения за отделни банки. При този сценарий еврото има възможност да падне.

Въпреки това спада при EUR/USD може да бъде ограничен, тъй като несигурността за бъдещето и опасенията, че ЕЦБ спира до тук може да обърка инвеститорите.

Сценарият има средна вероятност.

4) 20bp с ангажимент да направи повече

Ако банката предоставя значителни стимули сега и се ангажира да направи още по-скоро, пазарите ще приемат, че ЕЦБ подготвя печатниците – повече QE.

При този сценарий, който има малка вероятност, EUR/USD може да понесе значителни загуби. Някои биха интерпретирали забавянето на QE като само временна мярка, която има за цел да осигури достатъчно време за изглаждане на детайлите – а не като колебание.

5) Намаляване на лихвите + QE

Този краен резултат има много малка вероятност, тъй като ЕЦБ може просто да не е подготвена да изложи подробностите по новата схема за печатане на пари. Това обаче не може да бъде изключено, тъй като потокът от лоши данни продължава с пълен темп.

Съобщение, което включва закупуване на облигации, може да изпрати еврото до нови сериозно по-ниски дъна.


 Trader Milko Zashev


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс