www.varchev.com

1% от хората притежават 82% от световното богатството – как го правят?

Вярно е. 1% от хората на света наистина притежават 82% от богатството. И този топ 1% винаги ще притежават богатството, докато останалите 99% ще продължават да се чудят как го правят.

Как наистина става това? Да, много от тях са извадили късмет и се се родили с тази привилегия. Но според проучвания – много от тях са станали и остават богати, защото имат определени навици, като тези:

Те четат, за да учат всеки ден

Близо 9 от 10 от най-богатите четат по поне 30 минути на ден с цел учене. Но това е работа, която трябва да се свърши, ако искате да успеете.

Богатите хора четат, защото те знаят, че знанието може да бъде използвано като средство за забогатяване. Колкото повече знаете за вашата сфера, кариера или индустрия, толкова по-полезни и добри ще бъдете в занаята си.

Съзнателна тренировка

Около 2/3 или 69% от богатите тренират определено качество по 2 или повече часа всеки ден. Съзнателната тренировка изисква да изучавате всичко, което правите що се отнася до качеството, което имате. Става дума за изучаване на всеки детайл и аспект на това, което ви прави виртуоз в сферата ви.

Преследват дългосрочни цели или мечти

70% от богатите преследват дългосрочна цел или някаква мечта. Това наистина прави разликата между тези 1% и останалите 99%. Преследването на големи цели или мечти създава и възможност за добър късмет. Голяма част от най-заможните имат добър късмет – но те се поставят в позицията, с която получават този късмет.

Фокусират се върху дневни цели

Около 2/3 от богатите се фокусират върху своите дневни цели

Спестяват

Почти всички или 94% от богатите спестяват поне 20% или повече от годишните си доходи.

Внимават с разходите

Около 2/3 от тях внимават изключително много за какво и колко харчат. Те дават парите си с разум, не с емоция. Те закупуват най-висококачествените продукти на най-ниските цени. Този навик изисква много изучаване и търпение.

Създават богати връзки

Над 2/3 от проучените създават връзки с други вдигнати, ориентирани към успеха хора, много от които са също част от този 1%. Това са хората, които могат да отворят много врати.

Доброволстват

Почти 3/4 от богатите доброволстват по 5 часа или повече на месец. Защо го правят? Повечето комитети и бордове за управление на организации, които не търсят печалба са управлявани от успешни хора.

Клуба “05:00 сутринта”

Почти половината или 44% от богатите се будят 3 или повече часа преди да отидат на работа за да преследват цели и мечти, да четат и да бъдат продуктивни. Да се будиш рано е важно. Това позволява да се захванете с нещата от самото начало на деня и по този начин да си помогнете да продължите напред в живота.

Взимат важните решения на работа

Над 90% от тях са хората, които взимат последното решение на работа. Ако искаш да контролираш живота си, ти трябва да си шефа.

Работят неща, които харесват

Около 90% от хората харесват работата си. Когато харесваш това, което правиш, ти ще посветиш повече време на него: повече време за подобряване на уменията си, повече време за четене и учене на всичко, което ти трябва да си добър. Повече време за градене на правилните връзки с други успели хора. Всичко това ни прави по-ценни.

Всички искат да успеят, но много малко хора са готови да се бият и потят за да го постигнат. 1% контролира 82% от богатството на света главно защото те са тези, които са готови да покатерят планината.

Ако искате да бъдете от този 1% – вие също ще трябва да започнете да се катерите.


 Trader Aleksandar Kumanov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс