www.varchev.com

10 добри акции за трейд по време на волатилният октомври

Рейтинг:

12345
Loading...

Месец октомври предоставя някои от най-добрите възможности за придобиване на акции, особено за тези които плащат високи дивиденти. Исторически погледнато октомври е един от най-волатилните месеци през годината и именно влолатилността предоставя шанс за печалба от тези акции.

Aflac(AFL)
Компанията е холдинг дружество която се занимава с допълнително задравно осигуряване и живото застраховане. Клиентите й включват независими брокери, търговски агенции и отделни агенции. Дивидентите от $1.64 за акция предлага доходност от 2.3%. Коефициентът на изплащане от 27% от нетната печалба на акцията и едва 11% от свободните парични потоци може да изглеждат ниски, но това се дължи, че 80% от бизнеса е центриран в Япония, където се намира притока от $4 милиарда.

Cardinal Health(CAH)
С повече от $120 продажби, компанията е третият най-голям дистрибутор на лекарство в САЩ. Cardinal Health предлага доходност от 2,4%. За да се приспособят към конкуренцията при цените, Cardinal Health и постоянно търсят дългосрочни договори за доставка с други здравни заведения. $1.80 годишни изплащане за акция носят печалба от 2.4% и ръста на дивидентите е нараствал с 23,6% за последните 10 години.

Honeywell(HON)
Компанията е организиране в три отделни фирми: космически изследвания, автоматизация и контрол за взимане на решения и сектор за материали и изпълнение. Само правителствените договори за космически изследвания са на стойност около $3.7 милиарда. Въпреки финансовата криза, компанията е имала положителен паричен поток през последните 12 години. Акцията предлага доходност от 2,1%. Honeywell е изплащала тримесечните дивиденти в продължение на 50 години. През последните 20 години тези дивиденти са се увеличили с 8,9% на годишна база и с по 12.2% през последите 5 години.

PPL(PPL)
Компанията създаде преди повече от половин век генерира и доставя електроенергия и природен газ. През февруари компанията е увеличила дивидентите си за 14 пореден път през последните 15 години. Освен това паричното разпределение на печалбата се е увеличила с 187% през този период, а през този период дела е нараствал годишна база с 1.4% на годишна база.

Target(TGT)
Вторият най-голям търговец на дребно в САЩ разполага с 1982 магазина пръснати из страната. Компанията генерира по $73 милиарда годишни приходи. Годишната печалба от $2.4 за акция предлага на инвеститори доходност от 3,5% и представлява 42% от нетната печалба на акция и 45% от свободните парични потоци. Освен това възвращаемостта на инвестирания капитал е 13% и възвращаемостта на капитала е доста над средния при 26%.

T. Rowe Price(TROW)
T. Rowe Price е един от най-издръжливите и уважавани имена в управлението на парите и инвестиционни услуги за физически лица и институционални инвеститори. Компанията се конкурира с хиляди други мениджъри и спонсори на взаимни фондове, въз основа на производителността и равнището на таксите. Фирмата е изградила своята репутация чрез наемане на най-добрите анализатори и мениджъри, изпълняващи традиционни фундаменталени анализи. Доходността на компанията е 3,2% а дивидентите са й нараснали с 17% през последните 20 години. Това е едно добро темпо на годишна база и това се очаква да продължи и за в бъдеще.

Union Pacific(UNP)
През 2010г. хежд фонда на Warren Buffett's, Berkshire Hathaway отдели $26.5 милиарда за да придобие базираната във Santa Fe компания и по всичко си личи, че това е била една добра сделка. В момента възвращаемостта на компанията е 2,3%. Компанията има добри възгледи да поддържа дивидентите над средните стойности. Прогнозите са за около 9.2% ръст на годишните приходи за следващите пет години.

United Technologies(UTX)
Като цяло, United Technologies предлага широка гама от продукти и услуги, около половината от които отиват в строителната индустрия, а останалите за космическите изследвания. Всичко това допринася за повече от 56 милиарда долара годишни приходи. Освен това ръста на продажбите се е увеличил с по 1,4% годишно през последните 5 години. Годишната печалба от $2.4 за акция носи доходност от 2.6% и през последните 20 години ръстът на дивидентите е нараснал с 12% годишно.

US Bancorp(USB)
Базирана в Минеаполис, банката има повече от 3000 клона най-вече във Средния Запад и западните райони на САЩ. Стратегията на супер- регионалната банка е да разшири бизнеса си на места в по-малко конкуренти области, отколкото огромни пазарни центрове като Ню Йорк. Кооперацията предлага 2.6% доходност на инвеститорите си и изстината е, че банките са по-добре капитализирани, от когато и да било и плащат много по-безопасни дивиденти.

W.W. Grainger (GWW)
W.W. Grainger e Онлайн индустриална дистрибутор който доставя тежки материални съоръжения, електрически продукти, електрически и ръчни инструменти и др. В момента компанията предлага с 2.2% доходност с годишен дял от $4.88 за акация. На годишна база дивидентите са се увеличили с 12% през последните 20 години.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни