www.varchev.com

10 от най-добрите дивидентни акции в САЩ за всеки портфейл

Рейтинг:

12345
Loading...

Акциите с високи дивиденти са доста популярен инструмент за инвестиране  в случай, че търсите доход  за по-дълъг период, тъй като предлагат дивиденти с по-висока доходност от държавни облигации, и предлагат възможността за увеличаване на капитала и рентабилността.

Намерихме 10 висококачествени акции, чиито дивиденти са високи в сравнение с държавните облигации:

 1. Johnson & Johnson (JNJ)
  Тази компания е 8-та най-голяма фирма в сектора на здравеопазването. Големият брой и разновидност на продуктите, съчетано с дългата и стабилна история, започваща от 1886г., прави компанията перфектен избор за дългосрочните инвеститори. JNJ се концентрира върху консуматорските (19.2 %) и фармацевтичните (44.9%) продукти, заедно със медицинските устройства (35.9%). Някои от най-популярните им продукти включват Listerine, лекарството за артрит Remicade и Johnson’s baby.
  Дивидентите на тази фирма са се увеличвали в продължение на 50 години, като за дял, миналата година, те платиха 2.4$, предлагайки рентабилност от 2.6%.
 1. Verizon (VZ)
  Когато става на въпрос за безжична комуникация, Verizon e на върха. Този тип бизнес, изисква високи нива на капитал за да се създаде и за да поддържа нужната технология. Но, веднъж тръгне ли, цифровата мрежа носи високи приходи. Тъй като размера на радиочестотния спектър разпределен за мобилния свят е ограничен, сериозна конкуренция от нови участници в сектора е практически невъзможно.
  Компанията плаща дивиденти през всяка година, още откакто се отдели от AT&T през 1984г. За последните 10 години, дивидентите са се покачили с около 3.8% годишно, като за последните 5 години, годишния ръст е 2,6%. Последните дивиденти за миналото тримесечие бяха на стойност от 0.578$ за дял.
 2. АT&T (T)
  AT&T е гигант в света на телеком услугите. Лесно предвидимите приходи и стабилният им дял на пазара ги прави солиден избор за консервативните инвеститори, които търсят доход от дивидентите на акции. Компанията разчита на приходите си от 4 подсектора: бизнес решения (49%), развлекателната група (24%), потребителска мобилност (24%) и интернационални услуги (3%).
  Компанията е увеличавала дивидентите си във всяка една от последните 32 години, като дивидентите за 2016г. 1.92$ за дял.
 1. The Southern Company (SO)
  Сигурно пенсиониране е едно от нещата, което тази компания предлага, заради приходите, които идват, като по часовник, поради факта, че компанията е гигант в сектора на комуналните услуги.
  Компанията плаща дивиденти ежегодно от 1948г. насам. Рекорд, който прави компанията една от най-сигурните, по отношение на активи за консервативно портфолио. За последното десетилетие, дивидентите средно са се повишавали с около 3.6
 1. Spectra Energy Partners LP (SEP)
  Сигурен избор на акции за пенсионно портфолио трябва да включва не само супер-стабилни акции, но и акции със голям ръст на дивидентите. Такава компания е SEP, поради причината, че за да не плаща данъци, компанията трябва да раздава под формата на дивиденти над 90% от печалбите, което ако се комбинира с редовно повишаване на приходи, може да доведе до голямо повишение на дивидентите.
  Активите на компанията включват тръбопроводи, тотално около 15 000 мили. Компанията получава и стабилни приходи от 170-те млрд. кубични фута от запаси на газ и пространството си за съхранение на 4.8 милиона барела суров нефт.
  SEP бе сформирана през 2007г. и от тогава до сега, компанията е плащала ежегодно своите дивиденти, като за 2015г. компанията плати 2.43$ за дял, a за 2016 година 2.63 $, като дивидентите са се повишавали средно с около 8.9% годишно.
 1. Ventas (VTR)
  VTR е втората най-голяма публично държана компания в сектора на здравеопазването. Компанията инвестира в 768 домове за пенсионери (70%), 361 медицински офис помещения (18%), 46 специализирани болници (4.4%), 53 домове за специални грижи (2.2%), 12 Болници (1.8%) и 2.6% под формата на заеми и други инвестиции. Компанията инвестира в държави като Великобритания, Канада и САЩ.
  Компанията не използва помещенията, а ги дава под наем на други компании. До момента доходността на акциите им е 4.1%, като за последните 10 години дивидентите са се повишили с около 10% годишно.
 1. International Business Machine (IBM)
  IBM е една от най-известните компании в света на технологиите. От компанията се смятат за уникални, поради причините, че са оцелели през няколко технологични ери и икономически цикли. Не случайно е част и от високодоходното портфолио на Уорън Бъфет. Гамата продукти на компанията се разпростират по целия свят, като операциите на компанията се разделят в 5 области: Глобални технологични услуги (39%), глобални бизнес услуги (21%), софтуер (28%), системен хардуер (9%), глобално финансиране (2%).
  Компанията започва да изплаща дивиденти в далечната 1913г. и за последните 20г. дивидентите не са спирали да растат. В момента, дивидентът е 5.5$ за дял, което е доходност от 3.4% за инвеститорите.
 2. Cisco Systems (CSCO)

Компанията се занимава с проектиране, изработване и продаване на интернет IP базирани мрежи, видео, телекомуникации и свързаните с тях продукти, които заедно сформират гръбнакът на интернета.

За последните 5 години, приходите са се покачвали с 6.6% годишно. Компанията плати първият си дивидент през 2011г., и за сега има 10% годишно увеличение на дивидентите. За момента, дяловете на Cisco предлагат сигурен доход по дивидентите от 3.4%.

 1. Exxon Mobil (XOM)

XOM е най-голямата енергийна компания в света. Компанията се докосва до всеки край на света, като го разделя на 3 сектора: Downstream (44%), Upstream (29%) и химически (27%). Широката база на ресурси достъпни до компанията, са една от причината за по-малкото изложение към волатилността на суровия нефт, а петролхимическия бизнес използва нефт за произвдоството на различни продукти, което служи като хедж на добивния сектор на компанията.

Exxon започва да плаща дивиденти през 1911г. и за последните 34г. те само са се повишавали, като за последните 2г., фирмата е увеличила дивидентите със 7% годишно. Дяловете на Exxon  предлагат сигурен доход от дивиденти на стойност 3.3 на сто.

 1. Duke Energy (DUK)

DUK е разнообразна енергийна компания, оперираща в 3 сектора в САЩ, Канада и Латинска Америка. Секторите включват: регулирани комунални услуги (89%), интернационална енергия (7%) и комерсиална енергия (4%). Компанията се смята за най-големия доставчик на електричество в Америка.

Фирмата изплаща дивиденти от 1926г. насам и най-важните финансови съотношения остават стабилни. Увеличението на дивидентите не е спирало от 2008г. насам, като последното увеличение беше на 11 юли 16 г, като дивидента стигна 3.42$ за дял, а доходността по дивидентите в проценти е 4.0%.


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни