10 принципа за успех в трейдинга

1. Дисциплината е всичко или нищо.

Това е всичко или нищо. Дисциплината трябва да се упражнява по всяко време, а не само понякога. Не значи, да фокусирате 100% от деня си на търговията – това би било лудост – а по-скоро , че сте 110% решени да станете по-добри с течение на времето.

2. Загубата е добре дошла за да се учите от нея.

Вие ще губите пари – и колкото по-скоро приемете този факт толкова по-бързо можете да продължите напред. Тъй като всички губят пари, това което разделя великите трейдъри от слабите  е, че те се учат от загубите. Приветствайте възможността да усъвършенствате своята стратегия или коригирате плана си за търговия след загубата.

3. Вечният Студент на пазарите.

Пазара се променя всеки ден и трябва да разберете напълно как работи той.  Трябва да се научите да се развивате и променяте с него. Понякога това изисква корекции от ваша страна. В момента, в който се ангажирате да учите нови неща, винаги ще има добри възможности, които ще се отварят.

4. Уникална търговска индивидуалност.

Вие сте отделна индивидуалност така че търговията Ви отразява това. Търговията има свойството да разкрива индивидуалността на човека, като го  накара да търгува извън зоната му на конфорт. Така че е от голямо значение плана Ви за търговия да съвпада с индивидуалността Ви.

5. Способността да отсявате значимите новини в “потока от новини”.

Изключително важно е да можете да мислите и взимате решения без да се влияете от медиите и новините .Трябва да сте честни със себе си, да правите самостоятелни заключения.

6. Просто, но ясно планиране.

По-вероятно е един трейдър да бъде успешен, ако имате план, отколкото ако не разполага с такъв. Какви са вашите цели и как ще стигнете до тях? Как ще си се предпазите от загуби и в кой момент ще приберете печалбите? Какво ще направите с печалбата си?

7. Без свръхреакции.

Вероятно най-важното в този списък ! Един трейдър трябва да знае колко опасно може да бъде, ако се поддаде на емоцията и вземе бързи решения, без да мисли. Способността за да станете по-добри, във вземането на решения ще дойде с натрупания опит в търговията.

8. Бъдете търпеливи към пазарите.

Един успешен трейдър трябва да е “бърз” в прибирането на загуби и “бавен” в прибирането на печалби. Начинаещите трейдъри прибират печалбите бързо от страх да не ги загубят. Богатството не се гради за ден или седмица -а се трупа последователност в търговията и стратегиите.

9. Бъдете акуратни с архивите си от търговията. Водете точна документация за вашия търговски портфейл.

10. Търгувайте за да живеете, а не живейте за да търгувате


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс