www.varchev.com

12 трейдинг правила от техническа гледна точка на Линда Рашке

Линда Брадфорд Рашке е американски финансист, опериращ най-вече като търговец на стоки и фючърси. Тя е президент на LBRGroup, Inc., регистрирана фирма за управление на парични средства и управление на пари и президент на LBR Asset Management, CPO.

 1. Влизане в лонг при първата корекция след нов връх. Шорт при първото рали след ново дъно.
 2. Силно или слабо движение в следобедната търговия трябва да последва през следващия ден.
 3. Най-добрите тренд обръщания стават рано сутринта, а не в следобедната търговия.
 4. Колкото по-голям е гапа, толкова по-големи са шансовете за продължаване и тренд.
 5. По начина, който пазара се движи около върха или дъното на миналия ден, е добър индикатор за сила или слабост на пазара от техническа гледна точка.
 6. Върховете и дъната на миналия ден са много важни две пивот точки, които са окончателни нива, където купувачи или продавачи са дошли в предишния ден.
 7. Последния час често казва истината за това колко силен е тренда. Той разкрива намеренията на “Smart money”, продължавайки да маркира позиции в тяхна полза. Докато пазарът има последователни силни затваряния, търсете продължение на тренда. Той най-вероятно ще приключи, когато първо има сутрешното рали, последвано от слабо затваряне.
 8. Високия обем на търговия при затваряне предполага продължение на следващата сутрин в посока на последния половин час на търговия.
 9. Обхватът на търговия в първия час, установява рамката за останалата част от деня.
 10. По-голям процент от дневния диапазон се проявява през първия час, като това е изключително важно да се търгува агресивно, ако има ранни признаци за силен тренд за деня.
 11. Има четири основни принципа на поведение на цените, които са са останали от години. Увереността, че даден тип price action е истински действащ, позволява на трейдъра да разработи систематичен подход. По-голямата част от моделите или системите, които имат видимо предимство са на един от тези четири трайни принципа на ценово поведение. Чарлз Дау е един от първите, които се докоснаха до тях в своите писания:
  – Принцип първи: тренда има по-голяма вероятност за продължаване от обръщане на цената;
  – Принцип втори: Импулса предхожда цената;
  – Принцип трети: Тренда завършват в кулминационна точка (връх);
  – Принцип четвърти: Пазарът се редува в разширяване и свиване на обхват на движение;
 12. В света на парите, който е оформен от човешкото поведение, никой няма представа какво ще се случи в бъдеще. По този начин успешният трейдър не реагира на това, което уж ще се случи, а реагира на това, което става в действителност.

 Junior Trader Daniel Dimitrov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс