www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post – 22.06.2018

Азиатски борсов пазар: И днес преобладаваха смесени настроения в Азия, като основно притеснение за инвеститорите остава търговския спор между САЩ и Китай. Morgan Stanley понижи, своите цели за редица азиатски борсови индекси.

FX пазар: Доларовия индекс достигна, ключово ниво на съпротива, опирайки 200SMA на седмична графика, успоредно с това инерцията на зелените пари дава признаци на забавяне и е възможно последва прибиране на печалби в оставащото време до края на месеца. Йената и Швейцарския франк се представят по-добре от конкурентите си от Г-10, тъй като инвеститорите се насочиха към търсенето на сигурни убежища на фона на спора между най-големите световни икономики и притесненията, че ще потушат глобалния растеж. Новозеландски, канадски и австралийски долар са сред най-големите губещи от Г-10 тази седмица по отношение на спора между най-големите световни икономики, поради притеснения са глобалния растеж и търсенето на суровини. Централните банкери на САЩ, Европа, Япония и Австралия тази седмица предупредиха, че ескалиращото търгуване може да навреди на световната икономика. Въпреки, че Bank of England остана на изчакване на срещата си вчера, Британския паунд намери подкрепа, след като главният икономист на банката Andy Haldane се присъедини към членовете, които призовават за повишение на лихвите до 0.75%. Все пак всички членове са единодушни, че всяко бъдещо увеличение на основния лихвен процент вероятно ще бъде постепенно и в ограничена степен.

Commodity пазар: Златото излиза от летаргията, но въпреки търговските притеснения и засиленото търсене на сигурни убежища, обратно на всякаква логика, цените на благородния метал продължават да се плъзгат надолу. Oil, всички погледи днес са насочени към предстоящата среща на ОПЕК+, която щя се проведе във Виена. . Въпроса, който интересува всички пазарни участници е, дали членовете на групата ще запазят ограниченията на производството, които покачиха цените на черното злато до $70 за барел, или ще настъпи промяна в споразумението, което намаля дневното производство с 1.8 милиона барела от пазара за последните 18 месеца. Русия налага мнението си да върне милион барела на ден към пазарите. Саудитска Арабия най-вероятно ще опита да намали бройката за да попречи цените да паднат прекалено много. Но, не всички членове на ОПЕК са съгласни с това. Иран, Венецуела и Ирак са на мнение, че текущото споразумение е добро и трябва да остане без промяна. Все пак Иран съобщи, че може да направи компромис на предстоящата среща на ОПЕК+, като подкрепи леко увеличение на добива. Въпреки това обаче, специалистите са на мнение, че предстоящата среща на ОПЕК+ ще приключи с раздор между отделните членове на картела, тъй като липсва единодушно мнение по въпроса с увеличението на добива. Саудитска Арабия, заедно с Русия, Еквадор и Кувейт са за увеличение на добива, докато Иран, Алжир и Венецуела са против. Въпросните три страни, които се явяват и пречка за споразумение обвиняват Donald Trump за повишението на цените, като им е наложил ограничение на износа към САЩ. Логично е трите страни да гонят по-висока цена предвид ограничения износ към най-големия потребител на петрол в света.

Европейски борсов пазар: Освен търговското напрежение, основна движеща сила в Европа днес ще бъде поредицата от PMI данни, които ще бъдат оповестени от най-развитите икономики на региона. Вероятно през днешния ден предпазливостта ще бъде царица на Стария континент.

Американски борсов пазар: Освен търговията, влошаването на прогнозните индикатори за глобалния растеж и по-силния долар водят до по-предпазливи перспективи за капиталовите пазари в региона. Въпреки страховете от световна търговска война технологичните акции продължават да поставят рекорд след рекорд водени от така наречените FANG акции. С едно изречени: Настроенията в по-голямата картина намаляват притесненията за световна търговска война.

Икономически календар:

09:45 Франция – БВП

10:00 Франция – Производствен PMI

10:00 Франция – PMI в сферата на услугите

10:00 Франция – Комбиниран PMI на Markit

10:30 Германия – Производствен PMI

10:30 Германия – PMI в сферата на услугите

10:30 Германия – Комбиниран PMI на Markit

11:00 ЕС – Производствен PMI

11:00 ЕС – PMI в сферата на услугите

11:00 ЕС – Комбиниран PMI на Markit

15:30 Канада – Продажби на дребно

15:30 Канада – Индекс на потребителските цени (CPI)

16:45 САЩ – Производствен PMI

16:45 САЩ – PMI в сферата на услугите

16:45 САЩ – Комбиниран PMI на Markit

20:00 САЩ – Baker Hughes, работещи нефтени платформи

22:30 САЩ – Нетни спекулативни позиции на CFTC


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс