www.varchev.com

20 стратези прогнозираха накъде се насочва цената на bitcoin

Пазарните стратези и финансови съветници съобщават за нарастващ интерес от страна на инвестиращите си клиенти към BTC- и много стратези виждат повече от криптовалута.

От 8 март до 15 март CNBC International проведе проучване сред 20 инвестиционни стратези, за да отговорят какво мислят за криптовалутата.

CNBC предложи на стратезите анонимност в замяна на техните възгледи. Те споделиха своите неофициални ценови цели за bitcoin през следващите 12 месеца.

Малко мнозинство от анкетираните съобщават, че все още не инвестират професионално в bitcoin, като 12 от 20 стратези казват, че нито купуват криптовалутата, нито съветват клиентите да го правят. Само двама от 20-те дадоха прогноза на CNBC за цената му.

Прогнозите се увеличават

Девет анализатори дадоха целева цел за март 2022 г. в диапазона от $50 000 до $75 000 . Трима анализатори го определят между $75 000 и $100 000 до една година, а един каза, че ще надхвърли $100 000 .

„Институционалният интерес промени играта в много отношения“, каза един управител на фонд. „Това би могло да подкрепи BTC в краткосрочен и средносрочен план и участието на retail инвеститорите остава силно.“

Но четири от инвестиционните професионалисти прогнозират значителен спад: един очаква криптовалутата да спадне до между $50 000 и $40 000 до една година, двама виждат, че той удря между $40 000 и $30 000, а един вижда, че той спада под $20 000 .

Повечето стратези, анкетирани от CNBC, заявиха, че ще бъдат консервативни по отношение на частта от портфейла на инвеститорите, която трябва да бъде разпределена за bitcoin, което предполага относително малки инвестиции за тестване на ”криптоводните води”.

Четиринадесет стратези заявиха, че предпочитаното им разпределение за bitcoin ще бъде от 0% до 2%. Петима експерти дадоха разпределение от 2% до 5%, като само един предложи разпределение от 5% до 10%.

Всъщност повечето анализатори бяха загрижени за спекулациите и променливостта на цените. „За момента ние разглеждаме bitcoin като средство за трейдинг, а не като средство за инвестиции“, каза един експерт.

Инвестициите на Tesla и Microstrategy

Анкетираните от CNBC стратези също споделиха мненията си дали компаниите трябва да купуват BTC, за да съставляват част от резервите си, като алтернатива на пари в брой, злато или облигации. Tesla и Microstrategy , и двете публично търгувани, са направили големи инвестиции в BTC.

По-специално възгледите се разминаха по този въпрос. Осем от 20 професионалисти на пазара признаха, че не са ясни дали подобни инвестиции са добра идея. Шест заявиха, че вярват, че компаниите не трябва да създават експозиция към bitcoin в баланса си.

„Въпреки че мениджмънтът участва в управлението на баланса, той не трябва да инвестира пари на компанията в променливи активи като BTC, освен ако не е част от бизнес направлението на компанията, т.е. инвестиционна компания“, каза един стратег.

„Залагането на ранчото ви на биткойн е чудесен начин да загубите ранчото си … но публично търгуваната компания няма работа да спекулира с пари на акционери“, каза друг.

Останалите шестима съветници заявиха, че са добре с преминаването към bitcoin от компании като Tesla и Microstrategy, поне при някои обстоятелства.

„Да, добре сме с това, ако вярваме, че клиентите на тези компании]ще използват bitcoin, за да извършват транзакции с тях в бъдеще“, каза един стратег.

1+

 Junior Trader Mert Mustafa


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс