www.varchev.com

3 начина за откриване на изходи при сделки на форекс пазара

Дебатите почти винаги са за това, кое е по-важно за един форекс трейдър – входа или изхода. Няма никакво съмнение, че и двете неща са доста важни. Ако искате да печелите пари от пазарите обаче, също така е вярно, че повечето трейдъри влагат много повече мисъл в това къде ще влязат на пазара, отколкото къде ще излязат. Но избора на правилен изход е безценен, тъй като това може да спаси сделката, преди тя да се превърне в губеща, или да излезем на печалба в точния момент. Това са три различни начина по които можете да определяте изходите от вашата сделка:

1 – Предварително определени изходи
Най-популярният начин за изход от сделка е избор на произволен брой пипсове или стойност на печалбата и след това затваряне на сделката , при достигане на таргета. Това прави управлението на риска по-лесно, но в този метод няма много логика . Това е всъщност доста мързелив начин да се определи изхода от пазара, тъй като не включва никаква мисъл или анализ. Не би ли било по-добре да излезем от пазара, знаейки, че сме направили всичко възможно, за да се уверим , че това е възможно най-добрият изход? Разбира се, вие никога няма да бъдете в състояние да предскажете кога пазара ще обърне посоката с точност, но е по-добре да имате солидно количество сигнали които да ви подскажат къде да бъде вашият изход. Излизането от сделка чрез стоп трябва да бъде последния метод за определяне на изход . Истинското място за изхода трябва да бъде определено от вашата собствена трейдинг стратегия и логиката с която бива изградена .

2 – Предварително тествани стопове
Ако имате програма за предварителни тестове, можете да изпробвате коя от различните стратегии работи на пазара. Но не спирайте дотук. Можете също така да тествате различни стопове и изходи, като ги оптимизирате, за да разберете кои от тях работят най-добре.
Като гледате два фактора; Максималното неблагоприятно изпълнение (MНE) и максималното благоприятно изпълнение (MБE), можете да определите точно изхода, така че да бъде най-ефективен.
Например, MНE може да разкрие, че вашите сделки никога не излизат на плюс, след като са спаднали с 20 пипса. Брилянтно! Можете да поставите стоп точно на 20 пипса и да бъде сигурни че имате ограничение на подходящото място .
По същия начин, MБE може да разкрие, че вашите сделки често тръгват срещу вас , след като са достигнали 50 пипса печалба. Това би било идеалното място, за да излезете от вашите печеливши позиции.

3 – Pivot Нива
Някои стратегии са сложни и трудни за програмиране в софтуера за предварителен тест, особено краткосрочните, за които трябва да разчитаме на инстинкта си . В краткосрочна перспектива, pivot нивата , или по-конкретно S2, S3 (подкрепа 2 и 3) и R2 и R3 (Съпротива 2 и 3) са подходящи места, за да излезете от пазара. Много професионални дневни трейдъри следят тези нива, така че пазарите често ги достигат преди обръщане. Те са полезни и за позициониране на изхода , тъй като стопа може да се постави на няколко пипса извън рейнджа на pivot нивата.


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс