www.varchev.com

3 основни компонента, за да станете успешен трейдър

Рон Уагнър – „Отчетност, Отговорност и Страст“

Отчетността е за да бъдем честни със себе си относно нашия прогрес и цели. Човешката натура при повечето от нас ни кара да правим нещата по „лесния начин”. В действителност лесно е въпрос да научиш правилните умения, да ги перфекционизираш и след това систематично да ги използваш.

Защото много предпочитат да се скрият под следите и трудностите които съпътстват едно ново начинание, егото застава на пътя. Отчетността, следейки и оценявайки своя прогрес, ще бъде ключова за нашия ултимативен успех.

Нека обясня това по друг начин. Всяко струващо си начинание има някакъв структуриран метод за да бъде изучено. Университетите или трейдинг училищата имат определен кръговрат. Въпреки, че ние не сме усъвършенствали някакво умение ние имаме работа, все пак знаем какво се очаква от нас и измерването най-често се рефлектира чрез оценка.

На работа представянето се измерва със стандарти установени от тези, които са били там преди нас. В много случаи, стажове или тренировъчни периоди са приложени. Защо търгуването на нашите реални акаунти да е различно. Кой ще администрира тази отчетност ? Ако ние нямаме начин по-който да го направим, неуспехите и трудностите са твърде вероятни. Това е причината поради която много от трейдърите не успяват да изградят акаунтите си.

Това ме отвежда към следващата част: „Отговорността”. Ние изграждаме нашата финансова способност да търгуваме своите собствени акаунти и вече сме готови. Изучили сме достатъчно материал докато стигнем до това. Знаем някои техники на теория. Даже сме пробвали няколко сделки по пътя.

След това нещо се случва! В средата на битката ние сме отведени на страни. Някак си сме променени за винаги веднъж след като започнем да търгуваме с реални пари.

Ако не сме имали успешна сделка искаме друга. Ако изгубим пари, искаме отмъщение. Как можем да победим това? Трябва да бъдем отговорни и да стоим фокусирани върху нашите цели

Ще наемете ли самия себе си да търгувате вашия акаунт? Аз мисля, че това е ключов въпрос, който всеки трябва да си отговори. Ако наемете друг да управлява вашия акаунт, ще имате ли правила към него? Ще продължите ли да го държите на работа ако нарушим правилата ?

Разбирайки отговорността означава да разберете, че този бизнес с търговията и инвестирането с наши собствени акаунти не е нищо повече екстремно и струващо си начинание, но ние трябва да бъдем отчетни и отговорни. Трябва да имаме план за действие, който да ни държи фокусиран. Не можем да бъдем като „кавалери”, когато търгуваме.

Последното парче, което искам да оставя за вас, това е „страстта”. Това, което искате да правите и това, в което сте добър може да са две различни неща. Вие може интелектуално да казвате, че искате да търгувате един час на ден и да правите много пари по този начин. Вашите умения на първо време може да не ви предоставят такъв шанс. Вашата страст е тази, която ще ви помогне да постигнете тези цели.

Аз съм и винаги ще бъда студент на пазарите. Аз обичам и имам страст към техническия анализ. Намирам го екстремно невероятен и възнаграждаващ. Ние можем да четем, използвайки технически графики, какво останалите си мислят и кога ще предприемат действие и след това да действаме благодарение на това знание. Ако не бях доказал на себе си, че това е възможно, как ще имам страст към търговията ?

Всеки може да научи механичната част на трейдинга. Тези които имат страст към нещо ще бъде ключовата разлика в това да си успешен. Всеки ден когато стана и се подготвя за търговия, аз нямам търпение да се добера до компютъра си . Въпреки, че съм систематичен, организиран, отчитащ се и отговорен, всеки нов ден поднася малко по-различно предизвикателство за търговия. И аз обичам това предизвикателство и го приветствам

Докато се превърнете в постоянно доходоносен трейдър може да измине дълъг път преди постигането на вашите финансови цели. Бъдейки системно печеливш може да изисква да поддържате дълго време страстта си към търговията. В крайна сметка ние всички обичаме нещо, което върви добре.

Това което ще направи ключова и най-силна разлика за вашият краен успех ще бъде дали може да се справите с егоцентризмът и емоционалните блокажи по пътя, докато развивате системен план за себе си.

Аз и моята съпруга търгуваме свои собствени акаунти от повече от 15 години, и аз уча другите хора на търговия от повече от 13 години. Ние и двамата говорим за трейдинг всеки ден и аз имам най-голямото удоволствие да помагам на другите да развият това умение защото знам, че наградата си струва. Никое друго занимание не може да се отплати толкова добре в кратък период от време само като си търпелив, дисциплиниран и фокусиран.

Напълно вярвам ,че някои форми на успешно търгуване са възможни за почти всички. Намерили ли сте своята ниша вече ? Намерил ли си своя път вече ? Ако не, … ти можеш!”


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс