www.varchev.com

3 Петролни и газови компании с добри проспекти за 2021

В светлината на покачващите се цени на суровия петрол, които достигнаха $50 за първи път от почти година, в този списък има три петролни и газови компании, които имат висока финансова стабилност и надминават индекса на S&P500 през 2020 г., са Clean Energy Fuels Corp. (CLNE), Marine Petroleum Trust (MARPS) и Renewable Energy Group Inc. (REGI).

Clean Energy Fuels Corp. (CLNE)

Акциите на CLNE се търгуваха около $8,80, надминавайки S&P 500 през последната година с над 191%.
Компанията, базирана в Калифорния, предлага на пазара и продава на дребно сгъстен, втечнен природен газ и възобновяем природен газ като алтернативно гориво за превозни средства. GuruFocus класира финансовата стабилност на компанията на 7 от 10 по няколко положителни инвестиционни признака, които включват висок F-резултат на Piotroski 8, силен Z-резултат на Altman от 6,16 и коефициенти на дълга, които надминават над 70% от световните конкуренти. Освен това, M-резултатът от Beneish на Clean Energy Fuels от -3.03 предполага малко или никакво манипулиране на потенциални печалби.
Гурутата с дялове в горивата за чиста енергия включват Джим Саймънс „Renaissance Technologies и Пол Тюдор Джоунс “ Tudor Investment Corp”.

Marine Petroleum Trust (MARPS)

Акциите на Marine Petroleum Trust се търгуваха около $ 3.88, надминавайки S&P 500 през последната година с 90.59%.
Този royalty trust, предоставя администрация и права за плащания от наеми на нефт и природен газ от Мексиканския залив.

Renewable Energy Group Inc. (REGI)

Акциите на групата от възобновяеми енергийни източници се търгуваха около 76,36 долара, надминавайки показателя S&P 500 през изминалата година със 126,6%.

Базираната в Айова компания Ames произвежда и усъвършенства биогоривни продукти. GuruFocus класира финансовата стабилност на компанията на 8 от 10 по няколко положителни инвестиционни признака, които включват висок F-резултат на Piotroski 7, силен Z-рейтинг на Altman 10 и коефициенти на покритие на лихвите и дълга, които надминават над 73% от световните конкуренти .
Гурутата с участие в групата на възобновяемите енергийни източници включват GMO на Джеръми Грантъм и управлението на активи на Стивън Коен .

1+

 Junior Trader Kameliya Ivanova


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс