www.varchev.com

3 чести грешки на пазар без тренд

Променящите се пазарни условия могат да създават разочароваща търговска среда за тези които са неподготвени, казва Джеръми Вагнер, така че той споделя три от често срещаните грешки, както и съвети за избягването им.
FX волатилността е надолу в последно време и наближава многогодишно дъно. Виждали сме как някои търговци се разочароват с ниско волатилната среда, тъй като те търсят трендове или пробиви.
Въпреки това, условията на слаба волатилност може да е от полза за търговците. Според нашите изследвания на успешните търговци, валутните трейдъри са по-печеливши през времето на ниска волатилност всеки ден. Това е така, защото нивата на подкрепа и съпротива са по-склонни да се задържат, което прави стратегията за покупки ниско и продажбата на високо за предпочитане.
Екстраполирайки тази логика напред, това предполага, че търговците трябва да се наслаждават на ниско волатилни пазарни условия. Ако откриете, че вашата търговия е била непоследователна напоследък, това са три често срещани грешки, които търговците правят в пазари без тренд и как можете да преодолеете тези грешки.
Противоречивата търговия поради рейнджово обвързани пазари може да бъде резултат от няколко фактора. Тук са три от най-често срещаните грешки :
– Стратегия за слеване на тренд се използва в пазар без тренд
– Ограничението на загубата (Stop Loss) е твърде близо
– Емоционално нетърпелив при сделките

Грешка # 1 : Използването на неправилен тип стратегия
Корекция : Приложете стратегията за текущото състояние на пазара
Един от най-пренебрегваните елементи в създаването на план за търговия е съвпадение на вашата стратегия за настоящата пазарна среда. След като се намери стратегия, която работи, ние сме склонни да се придържаме към тази стратегия. Няма нищо лошо в това. Въпреки това, ние трябва да осъзнаем и да не забравяме, че нашата стратегия не е проектирана да се справя добре през цялото време. Има моменти, когато нашата стратегия ще бъде от полза с пазарните условия. Тя припознава тези ситуации и след това предприема съответните действия, и това е поведението което ние обикновено пропускаме.
Ние правим неща, които са ни удобни. Неудобно е да променим стратегията си или да търгуваме с различен инструмент. Въпреки това, ако пазара смени тона, това ще направим и ние. Имаме нужда от методи, с които да идентифицираме кога сегашната стратегия не е подходяща за текущата пазарна среда.
Търговците ще използват Average True Range ( ATR ), или Average Directional Index ( ADX ) като инструменти, за да се идентифицира кога волатилността е ниска.
Ключовият момент, който трябва да запомните е, че когато видите различен пазар днес, променете стратегията си, за да отговорите на това условие, или променете вашата валутна двойка за търговия.
Грешка # 2 : Ограничителя на загуба (Stop Loss) е твърде близо
Корекция : Дайте на вашата сделка място да диша за целия живот на сделката
Друга често срещана грешка, която търговците правят, е че поемането на риска се свежда до разстоянието от тяхната стоп загуба до мястото на входа им. Истината е, че рискът за сметката ви е колко валута вие може да загубите, ако сделката не се получи !
Например, аз мога да имам стоп загуба на 100 пипса далеч и да рискувам по-малко от някой друг със стоп загуба от 10 пипса. Ако моят размер на сделката е 100k, и ако моят стоп е на 100 пипса, бих рискувал 1000 щатски долара в тази сделка.
Да предположим, че някой друг е с размер на сделката 1500k, той рискува 1500 долара за сделката със стоп на 10 пипса. Ясно е, че моята сделка с риск от $ 1000 е по-малък в сравнение с другата сделка с риск от $ 1,500.
Заслужава да се повтори отново. Рискът за вашата сметка е колко валута вие сте готови да загубите ако сгрешите, а не разстоянието до вашият стоп.
Ако установите, че вътрешно говорите на себе си и използвате фрази като “Не мога да рискувам 50 пипса” или “100 пипса е твърде много, за да рискувам”, тогава не забравяйте, че можете да поставите сделка, ако се намали нейния размер, за да се намали риска от самата сделка.
Приближаването на нивото на стопа твърде близо е покана за нулиране на сметката. В примера по-горе, те не само рискуват повече, но те канят пазара да ги спре от търговия с прекалено близко ниво на стопа.
Използвайте индикатора ATR да ви даде индикация за това колко пазара се е преместил през последните няколко дни. Ако може да отнеме няколко дни, за да бъде достигната целта ви за печалба, след това се уверете, че нивото на стопа е достатъчно широко, за да издържи на нормалното “дишане” на пазара.
Грешка # 3: Ставате нетърпеливи и затваряте позиции преди стопа или целта да е достигната
Корекция : Не забравяйте, че на пазарите без тренд обикновено им отнема повече време, за да достигнат нива на подкрепа или съпротива
Неудовлетвореност от липса на движение е голяма причина, поради която търговците стават нетърпеливи. Ние живеем в една култура на заведения за бързо хранене и 15 – минутна смяна на цените на петрола. Ние го искаме и го искаме сега ! Същото важи и в търговията.
Налице са някои чудовищни трендове, които се проведоха през последната година. Ако успешно сте изтъргували тези трендове, психологичната реакция която сте имали вероятно ви е направила жадни за още.
След като последната чудовищна сделка ви се е случила за къс отрязък от време, ние започваме да очакваме всички сделки да се решат в рамките на краткосрочен отрязък от време.
Въпреки това, има моменти, когато пазарът се чувства удобно за търговия, където се намира. Няма никакви нови данни или сътресения на пазара, причинявайки тежки ценови движения. Вселдствие на това, пазара отскача между високи и ниски точки, създавайки рейнджова търговия.
Един от начините да се предпазите от нетърпеливостта е да се проследи какво е посочено в # 2 по-горе … търговията с по-малки търговски размери и мислете за следващата ви сделка, сякаш е първата от десет последователни сделки. По този начин, вие ще поставите по-малко внимание на резултата от сделката, което ви позволява да се отпуснете и да позволи на сделката да се разреши чрез докосване на целевата си печалба или ниво на стоп загуба. Търговията с по-малки размери е прост начин да се позволи на ума ви да се отпусне, така че да можете да бъдете търпеливи при сделката.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс