www.varchev.com

За начинаещи: 3 стратегии за това как и кога да излезем от позиция

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2

Когато си мислите, че е време да купите го обмислете добре. Не се фокусирайте само върху това да влезете в сделка, но и за това как ще излезете от нея. Това е едно от най-важните неща за спасяването на капитала Ви и лимитиране на загубите. С други думи, ако умеете да излизате правилно от една сделка това ще Ви помогне да натрупате достатъчно капитал за следващата си по-голяма сделка.

Много трейдъри използват комбинация от индикатори и анализи, за да им помогнат да формулират своите стратегии за излизане. По този начин те се стремят да идентифицират нивото, на което да ликвидират позицията си, и се стремят да използват техниката, за да им помогне да затворят сделката си. Например един трейдър може да използва технически анализ, за да определи кога да излезе от сделката, след което да използва стоп поръчка, която може да задейства SELL позиция, когато цената достигне това ниво.

Но за да работите с технически анализ, имате нужда от обща философия. Някои трейдъри са по-аналитични. Някои от тях са практични. Някои от тях са рискови. Това е естествено, тъй като има различни видове инвеститори с различни подходи.

Ето три изходни стратегии, които могат да Ви помогнат да разберете кога е най-добре да излезем от сделка:

1. Намерете зоните на подкрепа и съпротива:

Един от подходите за изграждане на стратегия за излизане е използването на технически анализ, за да се определят линиите на тренда въз основа на цената назад в историята. С тази информация, трейдърите могат да открият зоните на подкрепа и съпротива, които могат да бъдат потенциални точки за влизане и излизане от пазара. Можете да мислите за тези зони като под и таван.

Зоната на съпротива е ценова зона, в която цената на инструмента може да пада и да се повишава многократно, без да видим пробив до нови висоти. Цена, която достига зона на съпротива, може да консолидира там за продължителен период от време, ако възходящият импулс не може да изтласка цената през тази зона. В противен случай, ако инструментът пробие зоната на съпротива, може да започне нов бичи тренд и след това зоната на съпротива да стане подкрепа.

Зоната на подкрепа е ценова зона, в която инструментите могат да се връщат многократно, без да падат под нея. Подобно на зоните на съпротива, подкрепата действа като пречка за нови по- ниски стойности. Ако цената падне под зоната на подкрепа, може да започне нова низходяща тенденция, а зоната на подкрепа става съпротива.

2. Оставете печалбите си да растат:

Друга стратегия за излизане от пазара: оставете печалбите да нарастват и намалете загубите. Това може да се окаже неподходящо за някои трейдъри, чийто инстинкт казва, че трябва бързо да се излезе от позиция, която е направила добър profit. Тези инвеститори не искат пазарът да се обърне бързо срещу тях. Също така, някои от тях продължават да губят с надеждата, че цената ще се възстанови. Хората обичат да печелят, а не обичат да губят. Така че, те бързо се измъкват от печелившите позиции.

Разбира се, не винаги инструмент с възходящ тренд трябва да падне. Някои продължават да се изкачват. И може би знаете твърде добре, че някои позиции не се възстановяват (всъщност те дори могат да се влошат във времето). Ето защо може да помислите за обратния подход към философията за бързи печалби / загуба: нека вашите печалби да растат и намалете загубите си бързо. Тази стратегия за излизане от пазара посочва, че позицията трябва да се пази, когато е печеливша и да се затвори бързо, когато тръгне на зле.

3. Вземете част от печалбата и оставете позицията да се развива:

Има един стар израз, ” Няма да станете по-беди, ако вземете печалбата си.” Имайте предвид, че не е задължително да приберете цялата печалба. Вместо това можете да затворите част от позицията и да оставите останалата част да се развива във времето.

Например притежавате 1000 акции. Можете да продадете 200 и да оставите останалите 800 да направят допълнителен profit или просто да затворите на по-малка загуба, ако позицията не въври във вашата посока.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Още обучителни материали може да откриете тук: https://bit.ly/38TgFm2


 Trader Aleksandar Kumanov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
chat with dealer
CALL NOW