www.varchev.com

4 акции в областта на кибер-сигурността с голям потенциал

Кибер-сигурността е сектор, който се е понижил доста, но увеличаването на престъпленията в кибернетичното пространство (един от най-големите кибер обири на всички времена – кражбата на $ 101 милиона, включваща централната банка на Бангладеш и Федералната резервна банка на Ню Йорк възникна съвсем наскоро). Подобряване на основите, както и възобновяване на M&A активността в тази област са довели Goldman Sachs да започне покритие върху него наскоро с бичи перспективи. Ние решихме да съставим списък на най-добрите акции на сектора кибер-сигурност по отношение на тяхната популярност сред топ хедж фондовете, които са провели обстоен анализ и проверка, преди да инвестират в тези фирми.

1. Barracuda Networks Inc (NYSE:CUDA) – Дълги позиции са заели 15 големи инвеститора с обща инвестирана сума от над 44 милиона долара. Според новини от началото на февруари, доставчикът на услуги за съхранение на данни си търси потенциални купувачи с помощта на Morgan Stanley (NYSE: MS). Въпреки че е малко спекулативно, това би могло да послужи като силен коз в ръцете на инвеститорите, особено като се има предвид ниската цена акциите на компанията.

cuda

2. Fortinet Inc (NASDAQ:FTNT) – Броя на големи инвеститори е 25, с обща инвестирана сума над 201 милиона. Компанията е доставчик на решения за сигурност в кибернетичното пространство на правителствените организации. Инвестициите във Fortinet Inc са спаднали рязко през периода от октомври до декември, тъй като броят на средствата, притежаващи компанията в своите портфейли е намалял с 11%, а стойността на техните съвкупни инвестиции се е намалил с 46%. Въпреки спада с 16% през последната година, Fortinet Inc е акция поскъпнала с повече от 5%, тъй като в края на януари, финансовите резултати за четвъртото тримесечие надминаха очакванията. Освен това, за 2016 година компанията има програма за обратно изкупуване на акции за $ 200 милиона, което е допълнителен мотив за тласък на цената на акциите на Fortinet Inc.
ftnt

3.FireEye Inc (NASDAQ:FEYE) – 25 инвеститори с експозиция над 243 милиона долара. FireEye наскоро бе наета от централната банка Бангладеш да разследва последния обир, на който стана жертва. Компанията има иновативен модел за разрешаване на проблеми със сигурността и има потенциал за интернационална експанзия. Цената на акцията е спаднала с 55% през 2015, което я прави доста привлекателна за инвестиция.

ftnt

4. Palo Alto Networks Inc (NYSE:PANW) – 25 фонда акумулират обща експозиция от на 1.15 млрд. долара. Анализатори от Bernstein смятат, че услугите, които Palo Alto предлагат, включват интегрирани решения за сигурност, включващи защитни стени от следващо поколение и крайна точка на сигурността, са много по-напреднали от старите точково-базирани системи за сигурност, които други фирми предлагат. Jim Simons е увеличил дяловете си в тази компания със 116% до 1.16 милиона долара.
panw

Jr. Trader Nikolay Georgiev


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс