www.varchev.com

4 американски петролни акции, които се открояват от останалите с ниски задължения

След успокояването на цената на петрола и новото и възходящо движение, много шистови петролни компании отново ще покажат добри резултати.

Все още има много компании в този сектор с масивни дългове. Такива компании трябва да се избягват, затова ще подберем компании, които нямат голяма задлъжнялост. Това са тези , които диверсифицират производството си с природен газ,  а не само петрол, газ който има голямо търсене в сегашните условия на икономиката. Ето четири фирми, които са подходящи за покупка в момента:

Chesapeake Energy

Само около една трета от продукцията на тази компания е петрол, а две трети са на природен газ. Компанията направи агресивно преструктуриране и продаде активи, за да преодолее риска от несъстоятелност. Тя или ще развият проекта си Oklahoma SCOOP/STACK или ще го продаде. Само този актив вероятно струва около $ 1 млрд.

В момента сълговите и параметри са малки, продукцията е договорена за години напред и компанията е третата по големина в САЩ.

Conoco Phillips

Компанията също продаде активи и се фокусира върху здравия си баланс, в момента планира да продаде още повече активи в чужбина, което ще подобри още финансовото и състояние. Задължения са гъвкави и намаляват.
Компанията се преориентира към краткосрочните сондажи, което намалява дългосрочните рискове от незавършване на проекти от дълбоководните сондажи.

Ръководството преструктурира производството, за да може, компанията да работи при цени $ 40- $ 60 при петрола. Това прави компанията конкурентно-способна. При цена на петрола от $ 50, компанията може да финансира капиталовите разходи, да поддържа дивидентната си политика и да се ангажира с обратни изкупувания на акции.

Това е седмата по големина компания за добив на газ в САЩ

EnCana (ECA)

Тази компания пренасочи своята производствена стратегия за добив на газ и петрол върху 4 основни полета, където има по-ниски производствени разходи. Полето ключ сега е Permian, където има хиляди ниско-разходни кладенци. Всичко това води до подобряване на конкурентно способността на компанията да работи на по-ниски цени на петрола сега

С по-високите цени на петрола, EnCana не само ще може да покрива капиталовите си разходи и дългове, но ще отделя и средства за инвестиции

Occidental Petroleum

Occidental OXY, има много добър баланс. Дълга на компанията спрямо пазарната капитализация има съотношение около 24%. Компанията изплаща и диведенти с доходност около 4%.

Компанията е най-големият производител в Перм – басейна, което й дава много голяма конкурентно – способност . Друга силна страна е силното и подразделение в химическата промишленост. финансовата гъвкавост на компанията е впечатляваща.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс