www.varchev.com

4 Dow акции, които всеки инвеститор трябва да притежава

Акциите, формиращи Dow Jones, са едни от най-силните сини чипове, които плащат редовно дивиденти и представляват едни от най-добрите компании в съответните индустрии. Ето защо всеки пенсионер, търсещ висококачествена компания с надежден поток доходи, би било разумно да се консултира с Dow.

Основните изисквания за избор на акции са такива с високи или бързо нарастващи дивиденти, обещаваща бизнес перспектива, цената на акциите да бъдат приемливи, спрямо бъдещите приходи на компанията. Също ако управляващите мениджъри имат пари в кеш и са готови да обратно да изкупуват върнатите от акционерите акции, толкова по-добре.

 

Apple

Символ: AAPL
Цена на акция: $115.44
Печалба от дивидент: 1.9%
Съотношение Цена/Печалби: 13

Технологичният сектор изглежда необичайно да носи дивиденти и стойност, но Apple не е обичайна компания. Тя генерира 215,6 милиарда долара в продажби и 45,7 милиарда печалби през фискалната година, приключила през септември 2016 – повече приходи и печалба за една година от всяка друга компания в света. Капиталът на Apple е набъбнал до 67,3 милиарда долара и разполага с още 170 милиарда долара в дългосрочни инвестиции.

Компанията предлага обратно изкупуване на огромно количества акции, приходи от дивиденти и годишен темп на растеж от 10% за последните 4 години. Анализаторите предвиждат нарастване от 9% през фискалната 2017г и 10% през следващата.

 

Merck

Символ: MRK
Цена на акция: $60
.31
Печалба от дивидент: 3
.1%
Съотношение Цена/Печалби: 15

Merck е компания в сектора на здравеопазването, чиито изплащания на дивиденти не са прекъсвали на тримесечие за последните три десетилетия, а дивидентите от своя страна са се покачвали ежегодно за последните четири години. Години на постижения, проучвания и развитие са довели до успешното й развитие в пазара на лекарства.

Според анализаторите, средно цената на акция се е покачила с 5% през 2016 фискална година, приключила на 30-ти септември 2016 и е генерирала 9 милиарда в свободен капитал (печалбите минус разходите на бизнеса).

 

Pfizer

Символ: PFE
Цена на акция: $32
.87
Печалба от дивидент: 3
.6%
Съотношение Цена/Печалби: 13

Подобно на Merch, Pfizer е сравнително високо-доходна акция. Инвеститорите се опасяват, че компанията не произвежда достатъчно нови продукти, за да преодолее загубата на приходи от лекарства, които са загубили патентната си защита. Но Pfizer е инвестирала значително в проучвания и развитие, направила е някои големи постижения, които ще започнат да произвеждат нова вълна от продукти.

Компанията изплаща непрекъснато тримесечни дивиденти от десетилетия и има шестгодишна история на дивидентен растеж. Печалбите от акция се очаква да се увеличат с 2% през следващата година. Анализаторите предвиждат компанията да изплати повече от 7 милиарда долара в дивиденти през 2017г, което е половината от нетния приход на компанията от 15.9 милиарда долара.

 

Verizon Communications

Символ: VZ
Цена на акция: $54
.45
Печалба от дивидент: 4
.3%
Съотношение Цена/Печалби: 13

Verizon се е позиционирала в свят, където мобилното съдържание и реклами са навсякъде. Закупила е AOL заради своята цифрово-рекламна технология през 2015г и в момента има договор за закупуването на Yahoo. Това споразумение може и да не се случи, отчасти заради скорошното разкриване на масови кражби на потребителски профили. Но Verizon генерира капитал от своя мобилен бизнес, FiOS TV услуга и други източници на приходи. Печалбите се очаква да се качат с 4% през 2016г, според средната прогноза на анализаторите. Добавяйки дивидентна доходност от 4,3% вие може да съберете обща възвращаемост от над 8% през следващата година ако печалбите продължат да се увеличават с този темп.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс