www.varchev.com

Изграждането на успешния трейдър

Знанията и непрестанното им надграждане са от първостепенно значение за успеха в трейдинга. Независимо от нивото на опит, всеки трейдър трябва непрестанно да се адаптира, надгражда и усъвършенства, ако иска да остане в борсовия бизнес. В тази статия ще разгледаме ключовите последователността и ключовите аспекти в изграждането на успешния трейдър.

1.Изграждане на oсновни познания.
Образованието играе решаваща роля в развитието ни като успешни трейдъри. Много пъти образованието в трейдинга се подценява, което единствено подчертава стойността на познаването на основите на пазара – техника, фундамент, money management. Такива познание може да получите единствено от практици, успешно приложили знанията от дебелите книги в своята търговия.

2.Технически анализ
Техническият анализ е още една съществена /задължителна/ част от образованието на един трейдър. Познаването не просто на основните подкрепи и съпротиви, а различните формации и прайс екшъни, говорят на трейдърите много повече, отколкото новините или учебниците. Правилното разбиране на пазарните настроения, забелязването на тенденции и усещането на пулса на пазара, са ключови за успешния трейдинг.

3.Разбиране на пазарните основи -фундамента на борсовата търговия
За трейдърите е от съществено значение да опознаят в основи фундамента на борсовата търговия. Професионалистите в областта на трейдинга могат да предвидят промените на пазара и да направят разумен и рационален избор, като имат задълбочено разбиране за влиянието на икономическите данни, геополитическите събития и фискалните политики. Трейдърите могат да получат предимство при определянето на пазарните движения и тактическо позициониране, като са в крак с международните новини, икономически релийзи и изявления на централната банка.

4.Управление на риска
Управлението на риска, правилния Money management вероятно дори са по-важни за усепеха в трейдинга, от което и да е било друго. Някои от най-успешните трейдъри имат под 50% win rate и въпреки това са успешни, благодарение на стоическото спазване на RM и ММ правилата. Основите на RM и MM са правилно оразмеряване на експозицията /риск в акаунта/ и правилно прецезиране на stop loss /риск в сделката/.

5.Последователността е характеристика на успешните търговци
Професионалистите в трейдинга изграждат дисциплина и намаляват влиянието на емоционалното вземане на решения, като се придържат към ясно дефиниран план за търговия и приемат последователна стратегия. Поддържане на постоянно съотношение риск-възнаграждение, оразмеряването на позицията и стратегията за изпълнение на търговията са примери за последователност.

6.Възприемане на дългосрочен и мащабен начин на мислене
За трейдърите е от съществено значение да имат поглед върху голямата картина, дългосрочни перспиктиви и мащаб в начина на мислене. Дългосрочната перспектива предпазва трейдъра от прибързани и емоционални решения, повлияни от моментни дисбаланси. Трейдинга е маратон, а не спринт – противно на повечето очаквания. Дългосрочният начин на мислене и перспектива, помагат и за изграждането на търпението и последователността при взимане на решения, които също са ключови за успеха в борсовия свят.

7.Подобряване и надграждане на знанията чрез реномирани източници, курсове и менторски програми
Богатството от ресурси, достъпни за търговците, им позволява да разширят своя опит. Доказани и реномирани източници на инфорамция, участия в строго професионални и специализирани курсове и подходящ ментор дават същината в трейдинга. Менторските програми също така предоставят безценни съвети и практически прозрения от опитни трейдъри, което позволява на начинаещите да се учат от вече успелите в бизнеса, а не да откриват “топлата вода” сами с цената на скъпо платени грешки.

Заключение
Успеха на финансовите пазари е пътуване, което изисква непрекъснато учене, дисциплина и самоусъвършенстване. Тъй като борсовата търговия не спира да се развива, от съществено значение е да останете ангажирани с личното израстване и непрестанна адаптация към промените и тенденциите. Инвестицията в познание, има най-висока възвръщаемос.

Линк към нашата обучителна програма за Pro Traders: https://www.varchev.com/wolves-5/

Линк към нашите Trading Clubs и Менторска програма: https://www.varchev.com/varchev-club-insider/


 Head Dealer Alexander Alexandrov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW