www.varchev.com

Пет ключови принципа на Ray Dalio са причината за неговия успех

Рей Далио е наричан ” Най-странната птица на Wall Street”, за крайно необичайния си подход към управлението, но никой никога не е подставял под въпрос геният му.

Милиардерът превърна Bridgewater Associates в огромен хедж фонд със $160млрд. в активи и лично състояние на от около $15.2млрд.

В ръководството от 123 страници за успешно лидерство, написано лично от хедж фонд легендата, са очертани ценни принципи, които са го превърнали в един от най-властните личности в областта на финансите.

1. Работи за себе си и не прави само, което другите очакват от теб.
Далио споделя, че не е харесвал училището главно, защото не е можел да намери практическо приложение на нещата които са го карали да запомни. Тогава стига до извода, че за да бъдеш успешен, трябва и да си мотивиран, а за да бъдеш мотивиран трябва да работиш за себе си. От ранна възраст започва да разнася вестници и да коси ливади, а на 12 годишна възраст прави първата си инвестиция на фондовата борса.

2. Имайки най-добрите независими възгледи ще помогне за достигане на целите Ви.
Когато започва да инвестира на ранна възраст, той започва да реже новини и статии от списание Fortune, събирайки колкото се може повече и се е опитал сам да предвиди какво ще се случи на пазарите. Сега той се опитва да приложи същият принцип към своите служители в Bridgewater Associates. Въпреки, че много хора определят неговото лидерство като сектантско и странно, много от служителите се вписват перфектно в уникалната култура на компанията и тя работи не само в тяхна полза но и очевидно и в полза на компанията.

3. Старай се обкръжението около теб да е от умни хора и се учи от начина им на мислене.
Като млад инвеститор, той започва навика си да иска мнението на всеки, които той счита че има представа от финанси – неговият борсов агент, хората около които работи, дори и бръснарят си.

Далио споделя, че никога не е бил загрижен за заключенията на околните – само за мотивите, които са довели до тези заключения. Само тези мотиви имат смисъл за него. Така той е засилил шансовете си да се окаже прав, но и същевременно е научил много от велики хора.

4. Бъди предпазлив от прекалена самоувереност и се ограничавай при излагането на високо рискови ситуации.
Успеха на Bridgewater стои зад това, че хедж фонд мениджъра намаля риска колкото се може повече преди да вземе решение.
“Аз не правя непреднамерен залог. Опитвам се да лимитирам залозите си само за определен брой неща, за които съм напълно сигурен.

5. Върни се назад и виж как си стигнал до определено решение и защо то е довело до успех или провал.
Голяма част от това, как Далио процедира е процеса на взимане на решения и анализ на резултатите. Той допълва, че умението да ценим провала от ранна възраст се е оказало изключително ценно.

” Научих, че всяка грешка е вероятно отражение на нещо което съм правил по грешният начин. Затова ако мога да разбера в какво съм сбъркал, следващият път мога да бъда по ефективен. Осъзнах, че борейки се с моите проблеми, грешки и слабости ме прави по-силен.

Източник: CNBC

Снимка: Ray Dalio twitter

+3

 Trader Aleksandar Kumanov

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс