www.varchev.com

5 съвета за успешна търговия

За много трейдъри отдавна са се изпарили надеждите за правене на милиони за една нощ и сега те мислят само за това как да спрат да губят средствата, които имат за търговия. Има много причини, които трейдърите правят и те ги довеждат до това положение. В тази статия ще проследим 5-те осн овни неща, към които трейдърите трябва да се придържат, за да бъдат печеливши на пазара.

1. Изберете си стратегия за търговия и я усъвършенствайте

Трейдърите, които идват на форекс в повечето случаи очакват да направят много пари и то много бързо. За да постигнат това, те започват да преследват Светия Грал който ще ги направи богати. Вместо да търсят метод който ще им даде постоянен успех, те търсят индикатор, който ще върши цялата работа вместо тях. Тук съм за да ви кажа, че всички щяхме да бъдем богати ако това бе възможно! Ако сте сериозни в желанието да правите пари на форекс е време да съсредоточите енергията си в изучаването на метод за търговия, който можете да използвате дълго време.
Един такъв метод е така нареченият price action. Той е популярен от много време и ще бъде все така актуален всеки път, когато се сменя динамиката на пазара. Price action търговията изисква да се научите да четете движението на цената на графиката и да се фокусирате върху ценовите модели, които има голяма вероятност да се повторят. Това е много лесен метод, към който могат да се проспособят много трейдъри с малко помощ и правилно обучение.
Постоянното изпробване и сменяне на метода за търговия само води до объркване и разочарование. Единственият начин да прецизирате избрания от вас метод е да му се отдадете и да го усъвършенствате.

2. Научете се да търгувате на по-големи графики

Много трейдъри грешно мислят, че колкото по-малка е графиката, на която търгуват, толкова по-големи шансове имат да направят пари. Вярно е, че на по-малка графика има повече сигнали за търговия, но и повече фалшиви сигнали за търговия и съответно е по-трудно да се правят пари.
Начинаещите трейдъри трябва да започнат точно от тази отправна точка. Трябва да поставят своите поръчки, поне в началото, гледайки голяма графика.
Една от най-добрите причини дневната графика да е много по-полезна от по-малките графики като например едночасовата е времето, което преминава в посочване на сигнали. Пример за това е така наречената формация inside bar. Ако видим inside bar на едночасова графика, ще знаем, че цената няма да може да пробие рейнджа на предната свещ за един час. Ако видим inside бар на дневна графика, означава, че цената е преминала през всички сесии за търговия, включително лондонската и американската сесия и не е успяла да пробие рейнджа от предния ден. Очевидно свещ с продължителност 24 часа носи много по-важна информация от свещ с продължителност един час.

3. Спрете да гледате графиките по цял ден

Една от най-разпространените грешки при търговията е гледането на графиките по цял ден. Този навик е широко разпространен сред трейдърите. Ако те просто гледаха графиките нямаше да е такъв проблем, но от много гледане се изкушават и допускат следните грешки:
Влизат в позиция, когато не трябва
Излизат от позиция, когато не трябва
Прибират печалбата твърде рано
Преместват стоповете твърде близо
А ако се отдадете на търговия гледайки само дневните графики, ще ви е необходимо да поглеждате към тях само веднъж на ден и това е. Пазарът ще се движи независимо дали го гледате или не, просто го оставете да си върши работата.

4. Търгувайте само с пари, които може да си позволите да изгубите

На Форекс пазара трейдърът, който се страхува за парите си, просто ги губи. Ако се страхувате за парите си, по-добре ги дайте за благотворителност, но не търгувайте. Просто решенията взети под въздействието на страх обикновено са грешни решения.
Единствените пари, които трябва да бъдат рискувани, са тези, които трейдърът може да си позволи да изгуби. Трейдингът не трябва да се извършва с пари, необходими за храна или за децата например. Това е жизнено важно правило.
Някой може да каже “Но аз имам само $100 за търговия”. Това е ок. Много брокери предлагат мини или микро акаунти, които ще ви позволят да търгувате дълго време, като рискувате малко пари, стига да използвате правилният money management. А през това време можете да довнасяте пари във вашата сметка от спестявания и така да я укрепвате.

5. Работете върху мисленето си

Една от най-пренебрегваните страни на трейдинга е психологическата. Много трейдъри се съсредоточават само и единствено върху стратегията си за търговия, но това не е достатъчно и води голяма част от тях до провал и ще ги води докато не започнат да работят върху съзнанието и мисленето си.
Много грешки са предизвикани от това как трейдърите гледат на пазара и на собствената си търговия. Трайдингът е битка, която се води подсъзнателно. Ако трейдърът няма правилна нагласа за пазара, то битката ще бъде изгубена кауза.
Трейдърите трябва да се фокусират върху този аспект на търговията и научават още и още в този насока. Четенето на книги и блогове от професионални трейдъри е чудесен начин да се придобият умения, които могат да се реализират в собствената търговия.Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс