www.varchev.com

6 Високо дивидентни акции за дългосрочно притежание (Available on VAT)

За дивидентните инвеститори, най-разумния път към дългосрочните приходи е фокусът върху стабилността. Един от най-лесните начини да си подсигурите инвестиции в стабилни компании е да изберете large-cap акции, които доминират в индустрията си. Дори и тези компании да са вече със ,,зряло” развитие, такива large-caps с над $100 милиарда пазарна капитализация предлагат много други предимства, включително добре утвърдените марки на пазара, които им позволяват да продължават да изплащат дивиденти на инвеститорите си.

Ето 6 такива компании за потенциални покупки, които предлагат щедри и по-важното – устойчиви дивиденти:

1.Pfizer (PFE)

Market capitalization: $100 billion
Current yield: 4.2%

Pfizer е основана още през 19 век и от тогава се е превърнала в глобална фармацевтична централа, която през фискалната 2019 отчете $51.8 годишни продажби. Компанията изплаща непрекъснати дивиденти от 1980г. Продуктите й са жизненоважни за милиони по света и ваксината-кандидат, която разработва заедно с BioNTech (BNTX) е главен претендент за лек срещу Covid-19. Pfizer продължава да се разраства като придобива други малки конкуренти, като покупката на Array BioPharma миналата година. Такива сделки и масивното им портфолио от доказано работещи медикаменти подсигуряват централното място на Pfizer във фармацевтичната индустрия за години напред.

2.Coca-Cola Co. (KO)

Market capitalization: $212 billion
Current yield: 3.3%

Излишно е да споменаваме изключително успешния маркетинг и отличителните продукти на KO, с които е добила световна популярност. Стойността на компанията я поставя в 30-те най-големи публично търгувани акции в САЩ и една от най-силните брандове в световен мащаб. Coke няма нужда от силни проспекти за растеж, за да бъде актуална инвестиция и една от най-добрите опции за високо дивидентен large-cap, който благодарение на пандемията сега е дори на по-ниска цена.

3.Unilever (UL)

Market capitalization: $160 billion
Current yield: 3.7%

Основана през 19 век, Unilever предлага огромна гама от продукти, които средно 2.5 милиарда души на ден използват. Компанията има утвърдено място в дома и кухнята на почти всеки по света като започнем от сапуни Dove до студения чай Lipton. Повечето инвеститори препоръчват компанията за дългосрочно притежание, тъй като знаят, че такива основни потребителски акции генерират постоянни приходи, независимо от икономическия климат. Така през пандемията компанията загуби от едни, но спечели от други категории на продуктите си. Тази гигантска палитра от стоки от първа необходимост и не само, позволяват на компанията да печели и да поддържа инвеститорите си доволни.

4.BHP Group (BHP)

Market capitalization: $130 billion
Current yield: 4.2%

Може би не всеки разпознава BHP, но тя е един най-големите минни конгломерати по света. Портфолиото им включва петрол и природен газ, от които тази година понесе загуби, но спечели от други суровини като мед, желязна руда, въглища. Трудно е да си представим дейността на който и да е производител или индустриална компания без тези няколко материала. С други думи компанията е толкова диверсифицирана, че може да преодолее всякакви промени на пазарите.

5.IBM Corp. (IBM)

Market capitalization: $107 billion
Current yield: 5.4%

Технологичният титан не продължава да бъде един от големите играчи в технологичната сфера със софтуерните и cloud продуктите си. Силния cloud бизнес е донесъл повече от $14.3 милиарда на компанията и осигурява стабилни дивиденти на акционерите си. Това ни подсказва, че бичите движения при акцията ще се задържат още дълго време.

6.Verzion Communications (VZ)

Market capitalization: $245 billion
Current yield: 4.2%

Ограниченията в световен мащаб принуждават хората да си седят по домовете. Verzion свързваше и продължава да свързва хората в такива времена и не само, тъй като той е най-големият интернет доставчик в света по потребители. Въпреки спада в продажбите тази година, ръководството и акционерите имат защо да бъдат позитивно настроени. Една от последните добри новини е например е започването на адаптирането на 5G мрежата на компанията и е вече активен на 60 пазара. Отличната доходност ще радва още инвеститорите, особено с разширяването на достъпа на 5G.


 Junior Trader Kameliya Ivanova


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс