www.varchev.com

6 Дивидентни Акции с 5% или повече възвращаемост

Средната възвращаемост на акции на големи фирми е около 2% в последно време, но има и акции които връщат около 5% и или повече процента, с потенциал за доход и не лоши средносрочни печалби.

Понякога високата възвращаемост е сигнал за проблеми в компанията, така че направихме проучване на фирми с достатъчни парични резерви, които да имат капацитета да изплащат своите високи дивиденти и потенциал за възходяща тенденция за размера на техните продажби на дребно и печалби. Нито едни от тези фирми не са бързо растящи и само някои от тях са имали процентно намаление на продажбите си.  Но всички те имат капацитета да запазят изплащането на високите си дивиденти и бизнес стратегията им изглежда печеливша и стабилна в дългосрочен план.

Обърнете внимание че всичките 6 компании не са Американски, но акциите им се търгуват на Американската стокова борса. Те има инвестиции в недвижими имущества в САЩ, както и партньорите им. При Интернационалните компании има риск от намаление на печалбите от фактора за различните валути поради интернационалните пазарите в които предлагат стоките си и също така плащането на кооперативните данъци може да е сложен процес, това са факторите на които трябва също да се обърне внимание и да се имат в предвид преди инвестиране.

1. BXMT  – Blackstone Mortgage Trust: Купува дългове от собственици на търговски имоти и дава кредити

Цена на акция: $ 27,26, P/E съотношение: 10,5, Дивидент 9,2%. Фирмата се търгува на борсата от 2013, но част от нея се притежава и контролира от Blackstone Group (BX), която е най-голямата фирма с частно участие в бизнеса на недвижими имоти, като има $340 милиарда под контрол.

2. FUN – Sedar Fair: Фирмата притежава 11 увеселителни паркове в три щата и в Канада

Цена на акция: $57,96, P/E съотношение: 17, Дивидент 5,8%. – Оперира увеселителни паркове. Печалбите са нараснали от $973 милиона през 2010, до $1,3 милиарда прогноза за тази година.

3. EPD – Enterprise Product Partners – Оперира тръбопроводи, терминали за съхранение и преработвателни предприятия за петролната индустрия.

Цена на акция: $28,90, P/E съотношение: 21, Дивидент 5,5% – Въпреки, кризата на цената на петрола и нейната ниска стойност, фирмата е в добро състояние, и продължава да се развива и инвестира в нови трасета с тръбопроводи. Цената на акцията може да поевтинее ако цените на петрола и газта спаднат, но прогнозите за запазване на цените на текущи нива или малко по-високи.  Фирмата има най-добрия кредит рейтинг от останалите компании в своя бранш, и този фактор не е за пренебрегване.

4. LHO – LaSalle Hotel Properties – Притежава 47 висока класа хотели в NY, Washington DC, San Fran и Key West.

Цена на акция: $23,23, P/E съотношение: 19, Дивидент 7,7% – Отчетите изглеждат доста добре, има сравнително малък процент задължения с които може да се справи. Като дългосрочна инвестиция е солидна компания. В краткосрочен план може да усети конкуренция от другите фирми в бранша.

5. NCMI – National CineMedia – Креативна фирма която продава 3-D реклама, и прави пре шоуто което се пуска преди прожекцията в Кината. То е микс от реклама на различни продукти и бъдещи филми които се очакват в кината.

Цената на акция:$14,98, P/E съотношение: 28, Дивидент 5,9% – Печалбите от реклама в кината са се качили от 2014 – 2015 до $700 милиона или с ръст от 13,4% за година. За инвеститори търсещи дивиденти фирмата изглежда солидна.

6.RDS.A – Royal Dutch Shell – Петролна компания

Цената на акцията: $54,24, P/E съотношение: 20, Дивидент 6,9% – Най-голямата петролна компания в Европа. Цената на акцията е атраквивна и съотношението е много добро в сравнение с останалите фирми в тази сфера.


 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс