www.varchev.com

7 Акции с възможност за ръст, които може да изберете вместо Apple

Ако погледнете Apple, всичко от последния им финансов отчет е добре, но акциите им спаднаха с 3%. Акцията се търгува с само 13 пъти в съотношение на печалбите си, с 24% ръст на услугите и с $6,3 млрд. приходи, това е доста алармиращо че акциите им паднаха. Акциите на фирмата се търгуват повече като суровина, от колкото като технологична компания. За сега може да махнете Apple от портфолиото си. Може да го замените с тези технологични компании.

  1. Amazon – Да, сигурно фирмата е надценена, но в технологичния сектор, инвеститорите не винаги инвестират в акциите на фирмата заради приходите, в някои случаи е заради лидерството и предните си позиции които заема на пазара. Прогнозите са за фирмата да расте с 28% тази година и 22% за другата. Нещо което не можеш да кажеш за акциите на Apple.
  2. Facebook – също както предходната компания, инвеститорите не инвестират в самата фирма а по-точно в хората и таланта с който разполага тя. Съотношение цена/печалба 26 пъти, и прогнозите са за 36% ръст за другата година. Всяко следващо тримесечие приходите на фирмата са по-добри от очакваните, но и по-големи от предходните за същия период. Има шанс печалбите на компанията за 41% ръст, няма как да се игнорира този ръст и тази компания.
  3. Alibaba – Техните акции са най-добрите. Фирмата има повече продажби от Walmart на брой продадени продукти.  Да, този тренд може да не се запази със същите темпове, но прогнозите са за ръст от 30% за следващата година. С съотношение цена/печалба от 31 пъти е скъпа, но с инвестицията си в тази фирма инвестирате не само в Китайския кибер пазар, но и акциите на фирмата са в много на брой фондове.
  4. Alphabet – Тази фирма расте по-бързо от Apple, като навлиза в различни сфери и бизнеси и всичко което докосне работи добре. Прогнозите са за ръст с двойно число и със съотношение цена/печалба от само 20 пъти. Фирмата е лидер в техническите иновации и промяна. Със сигурност е доказала че може да съществува в света на високите и новите технологии и да върви напред.
  5. Paypal – Apple Pay трябваше да разруши тази фирма. Всички по-големи фирми стартираха собствени платформи за разплащане, което е конкуренция на Paypal, но фирмата не само че можа да издържи, а и показа ръст. Ръст на клиентите си с 11% през последното тримесечие и 24% ръст на транзакциите. Сега след като фирмата е отделена от Ebay, може да търси нови възможности. Прогнозите са за приходи с двойно числа и 24 ц/п съотношение, Paypal може да създаде неприятности на Visa и Mastercard.
  6. Tesla Motors – След спада на цената на акциите с 25%, може това да е фирмата която да притежавате вместо Apple. Компанията има много по-големи цели и визия за бъдещето и технологиите на бъдещето от колко мнозина са наясно. Фирмата само се занимава с директни продажби на продуктите си и с станции за зареждане. Освен производството на коли, фирмата купи Solar City и сега се занимава с батерии за колите си, както и с технологии за жилища и фирмено производство на ток от алтернативни източници.
  7. XPO Logistics – Тази фирма се е развила с приходи от $300м през 2012 до тази година очакват 14.8Млрд. Приходите за последното тримесечие бяха отлични и върви към цифрата от $20Млрд. напред. Търгува се с 2.2 пъти съотношение ц/п и може цената на акцията и да се удвои лесно. Няма как акциите на Apple да се удвоят.

 Varchev Traders


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс