www.varchev.com

7 стъпки за Stock picking

Търсенето на следващата добра сделка е един от най-възнаграждаващите и забавни аспекти на търговията и инвестирането. Удовлетворяващо да откриеш това, което изглежда като страхотна възможност и да гледаш как се превръща в значителен победител.

Повечето играчи на пазара подхождат произволно към избора на акции. Те откриват избор, като четат статия, чуват за това по телевизията или социалните медии. Понякога тези избори работят добре, но често не.

Както повечето аспекти на търговията, ще увеличите шансовете си за успешно избиране на акции, ако имате ясна стратегия и я прилагате систематично. 

Ето няколко стъпки, които може да предприемете.

Определете целта си. Първата стъпка към страхотно подбиране на акции е да сте наясно какво искате да постигнете. Търсите ли дългосрочна инвестиция за покупка и задържане или дневна търговия, която може да задържите за няколко минути или часове? Страхотният краткосрочен избор често е ужасен дългосрочен избор и обратното.

Също така е важно да разберете контекста на цялостния пазар, когато започнете подбирането. Дали това е бичи пазар със силни положителни тенденции, които благоприятстват импулса, или мечи пазар, където търсите контратенденции при откриване на подкрепа?

Имайте ясна цел в ума си и това ще стесни фокуса ви, докато копаете по-дълбоко.

Четете. Най-добрият начин да намерите идеи е да прочетете всичко, което можете, но това е само отправната точка. Информацията може да бъде огромна и може да бъде предизвикателство да се отдели качествената информация от сензационистката, която просто се опитва да привлече внимание и кликвания.

Много сайтове могат да ви помогнат да генерирате идеи за покупка на акция. От вас зависи да определите дали тези акции отговарят на вашите изисквания, след което трябва да разработите своя стратегия за търговия с конкретните акции. Не очаквайте някой друг да вземе решенията вместо вас. Идентифицирането на вълнуваща акция е само отправна точка.

Следвайте графиките. Един от най-добрите начини да намерите страхотни идеи за акции е редовно да разглеждате стотици графики. Ценовото действие ви казва повече за акцията, отколкото всичко друго. Ежедневно разглеждане на акции, които правят значителни движения при увеличен обем, ви помага да изучите графиките и да разберете защо се движат. 

Сканиране, сканиране, сканиране. Повечето професионални инвеститори използват програми за сканиране, които им позволяват да въведат различни технически и фундаментални критерии, които ще стеснят процеса на подбор. 

Finviz.com предлага прост и много ефективен скенер. Позволява ви да въведете технически и основни критерии и да сканирате целия пазар, за да намерите акции, които отговарят на вашите стандарти.

Номерът при използването на скенери е да разработите критерии за търсене, които са достатъчно широки, за да не пропускате страхотни възможности, но достатъчно тесни, за да не бъдете затрупани.

Проучване. След като сте стеснили избора си от акции, започва тежката работа по проучване. Прегледайте внимателно графиките и идентифицирайте времевите рамки, които са най-подходящи за вашата търговия. Ако вашите времеви рамки са кратки, вероятно ще се съсредоточите основно върху графични модели и непосредствени катализатори за движение, като новинарски събития и макро данни. Ако имате по-дългосрочна времева рамка, е много по-важно да разберете основите и да имате теза за това какво ще доведе до повишаване на акциите с течение на времето.

Подгответе своя списък за следене. Много от акциите, които намирате, може да изглеждат много интересни, но не са готови за влизане. Поставете тези акции в списък и ги наблюдавайте внимателно. Научете техните характеристики и как се движат, за да можете да знаете кога да действате, когато настъпи подходящият момент.

Накрая, Execute. След като приключите работата си и идентифицирате това, което изглежда като изключителна акция, приложете стратегията си. Често най-добрият подход е да започнете с малка начална позиция и след това да я добавяте, докато се развива.

Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че ако сте намерили добра акция и тя работи добре, тогава е време да натиснете и да се опитате да увеличите печалбите. Ако не работи, намалете загубите си и продължете напред. Ще имате много неуспешни избори по време на пътуването, докато намерите следващия страхотен избор.


 Dealer Anatoliy Pavlov

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Leave a Reply

Коментари:

Leave a comment

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

  • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
  • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
  • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
  • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
  • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
  • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
  • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
  • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
  • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс
Varchev Finance live chat
Varchev Finance live chat
*Задължителни полета
CALL NOW