www.varchev.com

8 неща, които да спрете да правите, ако искате да сте успешни

Да станеш милионер не е лесен подвиг. Това изисква дисциплина, фокус и набор от основни ценности, които да Ви ръководят около емоциите и стреса на ежедневните битки.

Изключително лесно е да се захласнете по най-новата стратегия за успех – като социални медии, дигитален маркетинг или автоматизация на продажбите. В търсене на себе си и гоните тактики, надявайки се, че в крайна сметка ще забогатеете с една от тях.

Когато дадена стратегия не сработи, я изхвърляте и бързо приемате към следващата. Когато повтаряте този цикъл, идеята да станете милионер се размазва. Това, което преди е изглеждало съвсем ясно, сега изглежда невъзможно.

Едно нещо, което успешните хората знаят, е, че напредъкът е, колкото това което правите, толкова и това което не правите. Ето осем неща, от които трябва да се откажете, за да постигнете успех.

1. Да не поемате отговорност за действията си.
Във всяка област от живота това, което правите, има последствия. Някой път са добри, друг лоши. Действията имат резултати. Това е универсална истина. Никога не се променя.

Може да не харесате тези резултати, но винаги ще ги получите. Което е добро нещо.

Трябва да повярвате, че това, което правите, може да е ключовата разлика. Трудната работа има значение. Една мила дума има значение. Честността е от значение. Лична отговорност, справедливост – всички те имат значение. Защото начинът на живот, който водите, е това, което в крайна сметка определя колко богати и успешни сте станали. Уверете се, че вършите правилните неща.

2. Не бъдете всезнайковци.
Не бъдете човекът, който прекъсва всички в средата на изречението. Изслушвайте хората. Не прекъсвайте колегите или клиентите си. Не въртете очи и не тропайте с крака, докато чакате човекът, който говори, да се изкаже. Това е егоистично и късогледо. И освен, че изглеждате арогантно, изпускате важни уроци, като се държите по този начин.

Нека бъдем честни, много неща, които чуете, са незначителни: факти, които вече знаете, или критика, която е болезнена. Но ако можете да слушате достатъчно дълго, ще чуете много важна информация, която ще ви помогне да успеете.

3. Не мрънкайте
Спрете да се оплаквате. Спрете да се оправдавате, че сте човекът, който трябва да помогне “на останалите да си стъпят на краката”. Това е просто извинение и хленчене, което Ви прави ненужно негативни. Истината е, че никой не харесва мърморковците.

4. Не очаквайте живота да бъде честен
Спрете да се преструвате, че сте единствените, на които им се случват лоши, неочаквани обстоятелства. Всеки живее в една и съща понякога неравна вселена. Не Ви се случват по-лоши неща, отколкото на всеки друг човек. Достатъчно с драмата. Богатите хора не преминават през това с цупене.

5. Не се движете със стадото
Идиотите правят глупави неща. Понякога много идиоти правят една и съща глупост.

И вие можете да почувствате, че пропускате нещо, щом има толкова много хора, които го правят. Единственото нещо, което пропускате, са резултатите от идиотското им поведение.

Но това не винаги е толкова крайно. Много пъти вашата индустрия се насочва в добра посока и се чувства комфортно да следва лидера. Но вместо да постигнете величие, вие получавате “успешните остатъци” от всички останали във вашата индустрия, които първи са стигнали до финала.

Проправете си свой собствен път. Имате визия за себе си. Освещавайте се да преследвате собствената си цел.

6. Не заравяйте главата си в пясъка
Успехът не означава, че трябва да сте перфектни, нищо подобно. Просто трябва да признавате грешките си и да се учите от резултатите, които постигате. Не е хубаво да се преструвате на по-успешни, отколкото наистина сте. Това Ви спира да вършите нещата, които ще Ви помогнат да постигнете целите си.

Да сте милионер не означава да имате една гигантска брилянтна идея и да я изпълните. Означава непрекъснато правене на малки стъпки напред. Когато сте прави, продължавате да се движите, когато грешите, променяте курса и продължите да се движите. Грешките ви водят към успех.

7. Не обвинявайте другите за грешките Ви
Това вероятно е най-важният урок, който трябва да научите. Ще направите много грешки, ако опитате да направите нещо забележително. Ще навредите на много хора, ще оставите вкус на разочарование и ще предизвикате объркване и хаос. Най-добрият начин да оправите нещата е да се извините.

Най-добрият начин да се извините е просто да кажете: “Съжалявам”.

8. Не бъдете незрели
Трябва да сте корави, ако искате да спечелите в живота. Това означава, че ще получите ритник в зъбите, когато най-малко го очаквате и трябва да се изправите обратно на краката си. Ето защо трябва да пораснете. Вместо да се сърдите и обиждате, трябва да се съсредоточите върху “истинските драми”. Ще ги познаете, когато ги видите. Копнежа и оплакванията не са това, което големите деца правят.

Част от израстването включва учене от грешките, проявяване на зрялост и доброта при вземането на решения. Ако не можете да кажете, че вземате по-добри решения и че учите нови уроци, тогава знайте, че трябва да пораснете … и то бързо.

Източник: CNBC


 Trader Georgi Bozhidarov


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс