www.varchev.com

9 характеристики на Великите Трейдъри

1. 10 000 часа

В книга си: „Различните: история на успеха”, Малкълм Гладуел описва 10 000-часовото правило, като твърди, че ключът към успеха във всяка една област е, до голям а степен, въпрос на практикуването на определена задача за общо около 10 000 часа. 10 000 часа се равняват на около 4 часа на ден в продължение на 10 години. По някаква причина повечето хора започват да търгуват на пазарите защото си мислят че е схема за бързо забогатяване. Смятат, че за много кратък период от време ще бъдат в състояние да превърнат $ 500 в $ 1 милион! Именно този начин на мислене доведе до сегашната икономическа бъркотия- 20 годишни използват финансови оръжия за масово унищожение. Великите трейдъри разбират, че търгуването е като това да си лекар, инженер или всяка друга отговорна професия -изисква време да се развият и усъвършенстват умения. Сега няма да видите лекар, извършващ открита сърдечна операция, след 3 месеца симулативни операции. Защо търговията да изисква по-малко време?

Успехът в търговията идва от прекараните часове пред монитора!

2. Образование, образование, образование.

Старото изтъркано клише, което политиците използват, когато нямат нищо умно да кажат на своята аудитория. Значението на образованието за успеха в търговията не може да бъде поставено на достатъчно висок пиедестал. Вие трябва да се научите да печелите, най-добрите трейдъри работят вманиачено върху усъвършенстването на предимствата си, които ги държат на върха.

3. Мислете за себе си.

“НЕ НЕ НЕ !”… “Bear Stearns не е в беда “…” Не местете парите си от Bear! Това е просто глупаво! Не ставайте глупави!”

Цитат от добре известният гуру Джим Креймър, излъчен по CNBC дни преди Bear Stearns да загуби 90% от стойността си. Много последваха този призив и очевидно почувстваха болка в резултат на това. Както старата поговорка гласи, твърде много готвачи развалят бульона, същото е и в търговията. Успешните трейдъри се дистанцират от мненията на другите, те се фокусират върху собствения си анализ на фундаментална и техническа информация.

4. Адаптирай се или умри!

Пазарните условия се променят и технологиите напредват, като по този начин условията за търговия се развиват постоянно и възходът на автоматизираната търговия е доказателство за това. Най-добрите трейдъри, чрез непрекъснато образование и адаптация, са постоянно с едни гърди напред и създават все нови и нови и нестандартни методи, за да се възползват от еволюцията на пазарите.

5. Като нямаш план, планът е да се провалиш.

Най-добрите трейдъри имат добре документиран план, те знаят точно какво търсят и следват този план неотлъчно. Подготовката им за търговия започва дълго преди пазара да е отворил, точно това най-щателно планиране и спазване на този план, им помага да избегнат най-големите демони за всеки търговец- да прекалиш с търговията и да търгуваш за отмъщение.

6. Бъди като машина

Като човешки същества имаме емоции, които играят определяща роля в развитието и живота ни, но за трейдърите, тези емоции могат да станат източник на големи беди. Търговската психика и контролирането на емоциите по време на сделка, водят до цялостния успех. Страхът и алчността могат да намалят успеха и да продължат загубите. Контролът на емоциите следва от плана – колкото по-добър е той, толкова по-малко вероятно е да попаднете в тяхната клопка.

7. Познавай инструментите си

Всеки трейдър има инструменти, които използва – графики, новини и събития и т.н. Тези инструменти са хляба и маслото на един трейдър, те са основният арсенал, без който той не може да търгува. Най-добрите трейдъри са усъвършенствали отварянето на позициите си и знаят всички функции на платформата си. Това усъвършенстване води до най-добрите възможни резултати и изпълнение на трейдинг идеите си.

8. Познавай себе си

Зад гордостта и надутото си его, най-добрите трейдъри познават добре своите слабости и граници; фокусират се върху това  какво лошо може да се случи в един трейд и полагат много усилия и мисъл как да ограничат загубите си, преди да мислят за печалбите. Имат повишено чувство за самосъзнание и фокус върху личното развитие.

9. Печалби и загуби

Най-добрите трейдъри се концентрират върху самия трейд, не върху печалбата и загубата; гледат на всяка сделка като на практическо упражнение, с което да извлекат най-много от пазара по техния план. Те не мислят за покупка на храна, как ще платят сметката за тока или как ще покрият ипотеката си. Фокусът върху печалбата от сделката замъглява техническата обективност.

 

Търгувай и печели с избор от над 3000 финансови инструмента – Валути, Индекси, Акции, Commodities, Bonds, ETF, Crypto с избор от 3 платформи за търговия: Meta Trader 4, Meta Trader 5 и Varchev Absolute Trader.

Търгувай с Варчев Финанс. Отвори реална сметка тук.Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс