www.varchev.com

Aalberts купува Premier Thermal Solutions

За компанията:

Aalberts направи добър старт на годината. През първите четири месеца реализира органичен ръст на приходите от 15% в сравнение с миналата година. Книгата с поръчки в края на април е с 30% по-висока от миналата година.

Дейностите в техният екологичен пазар на сгради завършиха много добре във всички региони. Няколко двигатели на растежа допринасят за това добро представяне. Първо, възстановяването на пазара и възстановяването на каналите за дистрибуция след въздействието на COVID-19 миналата година. На второ място, крайните потребители инвестират повече в обновяване и модернизация на жилища. На трето място, техните иновации, лансирани през последните години, са двигател за растеж, като разширяване на предлаганата от тях технология за свързване, клапани, както и решения за хидронен контрол на потока в комбинация с цифрови услуги. Това се ускорява от правителствените програми за подкрепа, стимулиращи ефективността на сградите и прехода към устойчиви системи за отопление и охлаждане.

На пазара на semiconductors реализират силен растеж и резултати през първите четири месеца на годината. Дългосрочните двигатели на растежа са силно търсене на микрочипове за компютърна логика и съхранение, развитие на електронната мобилност, инвестиции в нови фабрики и въвеждане на 5G. Въз основа на тези двигатели на растежа, съществуващата книга с поръчки и дискусиите с ключови акаунти, се очаква силен растеж за тази и следващите години. Компанията е в процес на подготовка на допълнителни разширения във всички локации. Успоредно с това набират допълнителни инженери, които да улеснят заявките за много нови съвместни разработки.

Дейностите на пазара за транспорт показват силно възстановяване, предизвикано от по-голямото търсене на клиентите, презареждане на веригата за доставки и нови технологични разработки в електрификацията на превозни средства, като например нови и по-високи спецификации за повърхностни технологии за леки материали в комбинация с прецизно произведени части. Решенията на Aalberts за устойчив контрол на флуидите за климатичните системи в леките автомобили показаха силен растеж. На космическия пазар се наблюдава леко възстановяване на приемането на поръчки.

В пазара за индустриални ниши поръчките са се увеличи през последните месеци и се очаква по-нататъшно увеличение към втората половина на годината. Видими са първите признаци на възстановяване при диспенсърите за напитки.

Компанията няма сериозни проблеми с недостига на суровини. Техните бизнес екипи управляват местната ситуация със своите доставчици.

Покупката:

Aalberts N.V. постигна окончателно споразумение за придобиване на 100% от акциите на Premier Thermal Solutions LLC (PT), базирана в Лансинг (Мичиган, САЩ). PT оперира на девет места в индустриалния Среден Запад в Мичиган, Уисконсин, Индиана и Охайо, генерирайки годишни приходи от около 60 милиона щатски долара с 250 FTE.

PT предоставя повърхностни технологии и свързани услуги за постигане на металургични спецификации за своите различни индустриални клиенти. Като водещ доставчик на обработка на алуминий в Северна Америка, PT обслужва леките и тежки камиони, електрическите превозни средства, селското стопанство, отбраната и космическите крайни пазари. За обработки на стомана PT предлага също феритни процеси на нитрокарбонизация. PT изобретява NitroSteel®, по-трайна и устойчива алтернатива на продуктите от хромирана стомана. Тази феритна нитрокарборизирана стоманена пръчка е устойчива на износване и устойчива на корозия, осигуряваща изключителна издръжливост на цилиндровите пръти.

PT е активен в индустриалния регион на Средния Запад на САЩ, където повърхностните технологии на Aalberts вече имат основни дейности в североизточния и югоизточния регион. Специализираното технологично портфолио допълва повърхностните технологии на Aalberts.

Комбинацията от бизнеса с повърхностни технологии на Aalberts с технологиите и отпечатъка на PT създава по-силен бизнес със значително увеличен мащаб, по-широки повърхностни технологии, предлагани на повече клиенти, разширен географски отпечатък и подобрени перспективи за растеж в целия северноамерикански пазар.

PT има обещаваща разработка на проекти, главно в електрическите превозни средства, леките и тежките камиони, селското стопанство и крайните индустриални пазари. Критичните сертификати NADCAP и OEM позволяват на повърхностните технологии на Aalberts да проникнат допълнително на отбранителните и космически пазари в Северна Америка.

Опитният мениджърски екип на PT, под ръководството на Стивън Уайът, ще продължи да развива бизнеса, движейки многото бизнес възможности.

Резултатите от PT ще бъдат консолидирани след финализиране на всички необходими формалности. Придобиването ще допринесе пряко за печалбата на акция и ще се финансира от съществуващите кредитни механизми.

Компанията е в дългосрочен възходящ тренд, започващ от пика на ковид кризата.

На горепосочената графика съм обхванал целият тренд, а на следващата съм приближил баровете за да се види, какво точно следя за вход:

Компанията в момента реализира корективен флаг на възходящото движение. Цената все още не е достатъчно атрактивна за покупки, но е близо до buy зоната.

Критерии за вход:

 1. Фибоначи подкрепа 0.786. ✔
 2. 200 периодна МА над цената. ✔
 3. Bullish прайс-екшън. ❌
 4. Валидиране на вътрешната тренд-линия. ❌

Само при изпълнение на всички критерий трейд идеята е валидна.

Ако има пробив на възходящата тренд-линия това ще инвалидира сделката.

+2

 Junior Trader Nikolay Yordanov

Коментари:

Leave a Reply

Логнете се за да коментирате

* Не се допуска груб, саркастичен и ироничен език. За такъв Admins Delеte без уведомяване.

Varchev Absolute Trader

борсова платформа

 • Търгувай над 3000 финансови инструмента: Crypto, Форекс, Акции, Индекси, Суровини, ETF-и
 • Използвай платформа с директно изпращане ордерите на борсите
 • Best Trading Platform - "Online Personal Wealth Awards" EU награждава Varchev Absolute Trader
 • Cloud base платформа - твоят трейдинг сетъп на всяко устройство
 • Traders Talk - чуй какво движи пазарите в реално време
 • Market Sentiment - търгувай с настроенията на инвестиционите банки
 • Top movers - най-горещите трейдове във всеки един момент
 • Stocks scanner - филтрирай най-подходящите за твоя трейдинг стил пазарни инструменти
 • Heat map - Търгувай в посоката на големите играчи


Прочети още:
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс